Siirry suoraan sisältöön
Rakennetut kohteet

Humana Toivontupa

Vuonna 2022 Ylivieskassa valmistunut Humana Toivontupa tarjoaa tehostettua palveluasumista mielenterveyskuntoutujille.

Humana Toivontupa hirsipalvelukoti

Humanan Toivontupa tarjoaa tehostettua palveluasumista mielenterveyskuntoutujille. Uusi, hirsinen palvelukoti rakennettiin sen asiakkaiden tarpeisiin sopivaksi.

“Hirsi tarkoittaa meille kodikkuutta, pitkäikäisyyttä ja energiatehokkuutta. Ympäristöarvot ovat Humanalle tosi tärkeitä”, Toivontuvan yksikön päällikkö Anu Määttälä kertoo.

Asiakkaat ihastuivat uuden hirsirakennuksen tunnelmaan heti. “Kyllä siinä yhteisellä tutustumiskäynnillä oli tunteenpurkauksia meillä hoitajilla, kun näimme asiakkaiden reaktiot. He olivat aivan ihmeissään, ja moni kyynelehti ilosta: voiko tämä olla meidän kotimme? Se oli voimaannuttava kokemus, hoitajaurani kohokohtia. Mikä tunne ja mikä näky!” Määttälä muistelee.

Myös hoivan ammattilaiset ovat löytäneet Toivontuvan. “Hoitoalallahan pula työntekijöistä on valtava. Kun sana uudesta hirsisestä palvelukodista alkoi kiiriä ja rakennus nousta paikalleen, ei tarvinnut miettiä, etteikö työntekijöitä löytyisi. Tällä hetkellä useita hoitajia on kontaktoitunut ja esittänyt kiinnostuksensa yksikköä kohtaan. Ja kun asiakasmäärät kasvaa, pitää työntekijöitä ollakin lisää. En olisi ikinä ajatellut, että näin voi tapahtua. Työntekijöiden kiinnostus uusiin, tämän päivän kriteereihin vastaaviin tiloihin ja työympäristöön, se on tosi iso valttikortti”, Määttälä pohtii.

Määttälä kuvailee Hoivarakentajia mutkattomaksi rakennuskumppaniksi. Aikataulut pitivät, mikä oli tärkeää niin asiakkaiden kuin tilaajan eli kunnan puolesta. “Tällä alalla näkee hyvin monenlaisia yhteistyökumppaneita. Hoivarakentajien kanssa yhteistyö on ollut tosi hyvää, helppoa. Hoivarakentajat on kunnioittava ja tasa-arvoinen yhteistyökumppani. He selittivät selkeästi, mitä tulee mihinkin ja miksi, kun ei itse ole rakennusalan ammattilainen. Ja aina on voinut soittaa, jos jokin on mietityttänyt. Vielä edelleenkin, jos tulee jotain, ei yhtään hirvitä soittaa ja kysyä, että ‘mikäs tämä olikaan!"

Uudessa, aistiystävällisessä hirsirakennuksessa on hyvä kuntoutua ja tehdä töitä. “Tässä työympäristössä voimme toteuttaa hoitotyötä niin hyvin kuin vain ikinä osaamme. Kaikki on niin upeaa, että joutuu välillä nipistämään itseään. Onko tämä todella minun työpaikkani?” Määttälä sanoo. “Olemme tosi onnellisia. Tämä on nyt koti, jossa asiakkaiden on hyvä harjoitella arjen taitoja ja niiden hallintaa, hoitajien tuen ja ohjauksen avulla. Rakennus huokuu elämisen meininkiä!”

Tutustu hirsirakentamiseen

opas-miksi-hoivarakennus-kannattaa-rakentaa-hirresta

Aisti- ja ympäristöystävällinen Tunnehirsi-rakennus tarjoaa hoiva- ja asumispalveluille erinomaiset puitteet taloudellisesti järkevällä tavalla.

hoiva-cta-bg
  • Tällä alalla näkee hyvin monenlaisia yhteistyökumppaneita. Hoivarakentajien kanssa yhteistyö on ollut tosi hyvää, helppoa. Hoivarakentajat on kunnioittava ja tasa-arvoinen yhteistyökumppani. He selittivät selkeästi, mitä tulee mihinkin ja miksi, kun ei itse ole rakennusalan ammattilainen. Ja aina on voinut soittaa, jos jokin on mietityttänyt.

    Anu Määttälä yksikön päällikkö, Humana Toivontupa
  • Hoitoalallahan pula työntekijöistä on valtava. Kun sana uudesta hirsisestä palvelukodista alkoi kiiriä ja rakennus nousta paikalleen, ei tarvinnut miettiä, etteikö työntekijöitä löytyisi. Tällä hetkellä kymmenisen hoitajaa jonottaa töihin. Ja kun asiakasmäärät kasvaa, pitää työntekijöitä ollakin lisää. En olisi ikinä ajatellut, että näin voi tapahtua.

    Anu Määttälä yksikön päällikkö, Humana Toivontupa

Lataa opas

Hoivapalveluyrityksen kasvuopas kertoo, miten Tunnehirsi-hoivarakennukset tukevat toiminnan kannattavaa kasvua. 
Hoivarakentajat_hoivayrityksen_kasvuopas_web_3500x1080

Ota yhteyttä

Minne haluat rakentaa Tunnehirsi-palvelukodin? Ota yhteyttä – viemme sinut tutustumaan mihin tahansa kohteeseemme. Siitä yhteisen hyvän kasvattaminen alkaa!