Siirry suoraan sisältöön
Yrityksille

Vauhdita kasvua omalla kiinteistökonseptilla

Humana-lastensuojeluyksikko-Rantalempea-Tornio-olohuone

Päiväkoti- tai hoiva­rakentamisen kiinteistökonsepti kannattavan kasvun tueksi

Kun haluat tarjota varhaiskasvatus- tai hoivapalveluita uusilla paikkakunnilla tai laajentaa tarjoamiesi palveluiden valikoimaa, kannattavuuden varmistaminen on erityisen tärkeää. Yhdessä suunniteltu aisti- ja ympäristöystävällinen Tunnehirsi-rakennus luo hyvän pohjan uusien yksiköiden konseptoinnille.

Oman kiinteistökonseptin edut

 • ico_yhteistyo_586d51 Yhdessä sovitut suuret linjat

  Ensimmäisen Tunnehirsi-rakennuksen suunnittelu luo perustan yhteistyölle ja kiinteistökonseptille. Hyödynnämme näitä linjauksia ja parhaita käytäntöjä seuraavien yksiköiden suunnittelussa, käyttäjien toiveet sekä tontin ominaisuudet huomioiden.

 • ico_euro_586d51 Kustannustehokas toteutustapa

  Samantyyppisten Tunnehirsi-rakennusten ei tarvitse olla identtisiä, mutta yhdessä hiottu kiinteistökonsepti yksinkertaistaa ja nopeuttaa sekä suunnittelua että rakentamista. Siksi useamman päiväkoti- tai hoivayksikön toteuttaminen tulee edullisemmaksi.

 • ico_sarja_586D51 Vetovoimaiset ja kannattavat hirsirakennukset

  Tunnehirsi-rakennus on vetovoimainen, koska se on kodikas, terveellinen, aistiystävällinen ja ekologinen. Ihmiset haluavat asua, olla ja työskennellä puhtaasta suomalaisesta puusta rakennetuissa taloissa, joissa on raikas sisäilma ja hyvä henki.

Esimerkkejä kiinteistökonsepteista

Hoiva- tai varhaiskasvatusyrityksen oma kiinteistökonsepti syntyy yhdessä suunnitellen. Linjaratkaisut valitaan käytännöllisyyttä ajatellen, jotta käyttäjien arki valmiissa rakennuksessa toimii mukavasti. Kiinteistökonseptissa huomioidaan kattavasti tulevien käyttäjien hyvinvointi, erityistarpeet ja turvallisuus. Hirrestä rakennetut tilaelementit mahdollistavat nopean toimituksen ja rakennuksen siirrettävyyden.

Hoivarakennusten kiinteistökonseptit

Kiinteistökonseptin pohjana toimii ensimmäinen yhdessä suunniteltu hoivarakennus, ja konseptia kehitetään edelleen rakennettavien uusien yksiköiden myötä.

Kiinteistökonseptiin sisältyy esimerkiksi:

 • Luotettavat rakenneratkaisut
  (hirsitilaelementti tai paikalla rakennettu)
 • Toimiva tilasuunnittelu (huonejärjestys, esteettömyys y.m.)
 • Energiatehokas talotekniikka (aina uusiutuva energia, kuten maalämpö)
 • Käytännölliset ja aistiystävälliset materiaalit
 • Harmoninen värimaailma
 • Ympäristösertifioinnin vaatimukset

Rantalempeä on yhdessä Humanan kanssa konseptoitu hirsirunkoinen lastensuojeluyksikkö. Vastaavia paikallisiin olosuhteisiin muokattuja lastensuojeluyksiköitä on rakennettu eri puolille Suomea. 

Myös Autismisäätiölle on luotu oma Tunnehirsi-kiinteistökonsepti. Siinä on huomioitu vastaavasti autismin kirjolla olevien asukkaiden sekä työntekijöiden tarpeet.

humana-rantalempea-tornio-5-vaaka

Hirsipäiväkotien konsepti

Kiinteistökonseptin pohjana toimii ensimmäinen yhdessä suunniteltu päiväkoti, ja konseptia kehitetään edelleen rakennettavien uusien yksiköiden myötä.

Kiinteistökonseptiin sisältyy esimerkiksi:

 • Toimivat tilaratkaisut
 • Hengittävä hirsirunko 
 • Turvalliset rakenne- ja materiaaliratkaisut
 • Aistiystävälliset materiaalit (kuten akustoivat puukuitulevyt)
 • Älyohjattu ilmanvaihto
 • Energiatehokas talotekniikka (aina uusituva energia, kuten maalämpö)
 • Pihan ja leikkivälineiden suunnittelu

Esimerkiksi Pilke päiväkodeille on rakennettu jo kymmeniä hirsipäiväkoteja.

pilke-tahti-ii-3-vaaka

Kiinteistökonsepti ja kasvun tiekartta

Tunnehirsi on hyvä lähtökohta varhaiskasvatus- tai hoivayrityksen oman kiinteistökonseptin luomiselle. Se sisältää kaikki luonnollisen hirsirakennuksen edut helppona, varmana ja kilpailukykyisenä kokonaistoimituksena. Oman kiinteistökonseptin avulla rakennamme yhdessä yrityksellesi kannattavan kasvun tiekartan.

tunnehirsi-hirsirakennus
 • Humanan lastensuojeluyksiköiden konseptia kehitettiin yhteistyössä Hoivarakentajien kanssa rakennettavuuden ja teknisten näkökulmien osalta, ja Humanan ja hoiva-alan ammattilaisten kanssa tilojen käytännöllisyyden osalta.

  Arkkitehti SAFA Sakari Miettunen Arkkitehtuuri Oy Lehtinen Miettunen
 • Tavoitteena oli joustava konsepti, jossa eri kokoisia tilaelementtejä voi järjestellä tietyssä rytmissä. Rakennussuunnittelija voi suunnitella kohdekohtaisesti mm. julkisivun värityksen ja aukotuksen, kattomuodon ja kattokulmat sekä sisätilojen värit.

  Arkkitehti SAFA Sakari Miettunen Arkkitehtuuri Oy Lehtinen Miettunen

Haluatko keskustella omasta kiinteistökonseptista?

Varaa aika puhelin- tai verkkoesittelyyn. Saat tietää lisää oman kiinteistökonseptin luomisesta ja kokonaisvaltaisesta toimintavastamme.

Uusimmat artikkelit

Lataa opas

Varhaiskasvatusyrityksen kasvuopas kertoo, miten Tunnehirsi-päiväkodit tukevat toiminnan kannattavaa kasvua. 

Hoivarakentajat_Varhaiskasvatusyrityksen_kasvuopas_web_3500x1080

Ota yhteyttä

Minne haluat rakentaa Tunnehirsi-päiväkodin tai -hoivakodin? Ota yhteyttä – viemme sinut tutustumaan mihin tahansa kohteeseemme. Siitä yhteisen hyvän kasvattaminen alkaa!