Siirry suoraan sisältöön
Rakennetut kohteet

Pilke ICEC Kauniainen

Hirrestä rakennettu englanninkielinen päiväkoti Pilke ICEC otettiin käyttöön Kauniaisissa elokuussa 2021.

Pilke ICEC Kauniainen - hirsipäiväkoti

Englanninkielinen päiväkoti ICEC valmistui Kauniaisiin Hoivarakentajien ja Pilkkeen yhteisprojektina. Upouusi hirsipäiväkoti avasi ovensa leikkiin ja uuden oppimiseen elokuussa 2021.

“Kyllä sen huomaa, että on hirsitalo. Olen ollut erilaisissa päiväkotirakennuksissa aikaisemmin, ja ero on aika iso esimerkiksi pehmeässä akustiikassa ja lämmön tasaisuudessa”, päiväkodinjohtaja Mariangela Bizzo toteaa.

Bizzo on huomannut, että uusi hirsipäiväkoti kiinnostaa lapsiperheitä. “Kun on kysynyt, miksi olette hakeneet juuri tänne, syy on juurikin se, että on hirsitalo”, Bizzo kertoo. “Nykyään aika paljon puhutaan ilmanlaadusta. Meille on varmasti tullut enemmän hakemuksia päteviltä työntekijöiltäkin siksi, että on uusi rakennus ja upeat tilat.”

Onnistunut pohjapiirustus sujuvoittaa päiväkodin arkea. Eri ryhmille on esimerkiksi omat sisäänkäynnit, jolloin ruuhkia ei synny. Oikeanlaisilla tiloilla on suuri merkitys myös lapsille. “Lasten kannalta parasta on matalat ikkunat. Näin he pääsevät katsomaan ulos itse ja vilkuttamaan töihin lähteville vanhemmilleen”, Bizzo kuvailee päiväkodin aamuhetkiä. “Se on aika pieni juttu, mutta lapsille iso.”

Inspiroidu hirsipäiväkodeista!

inspiraatiokirja-aistiystavallinen-hirsipaivakoti

Ihastu aistiystävällisiin Tunnehirsi-päiväkoteihin! Tutustu esimerkkeihin, yhdessä suunnitteluun sekä hirsipäiväkotien rakentamiseen ja konseptointiin.

hoiva-cta-bg
  • Meille on varmasti tullut enemmän hakemuksia päteviltä työntekijöiltäkin siksi, että on uusi rakennus ja upeat tilat.

    Mariangela Bizzo Pilke päiväkoti ICEC, johtaja
  • Lasten kannalta parasta on matalat ikkunat. Näin he pääsevät katsomaan ulos itse ja vilkuttamaan töihin lähteville vanhemmilleen. Se on aika pieni juttu, mutta lapsille iso.

    Mariangela Bizzo Pilke päiväkoti ICEC, johtaja

Ota yhteyttä

Minne haluat rakentaa Tunnehirsi-päiväkodin? Ota yhteyttä – viemme sinut tutustumaan mihin tahansa kohteeseemme. Siitä yhteisen hyvän kasvattaminen alkaa!