Siirry suoraan sisältöön
Ratkaisut

Hirsipäiväkodit sopivat kaikille lapsille

Viihtyisa_hirsipaivakoti

Tunnehirsi-päiväkodissa lapset ja työntekijät viihtyvät

Hirsipäiväkodin raikas hengitysilma, aistiystävällisten tilojen viihtyisyys sekä henkilökunnan motivaatio ja työviihtyvyys vaikuttavat myönteisesti lapsuuden tärkeimpiin vuosiin. Nykyaikainen Tunnehirsi-päiväkoti on toimiva ja ympäristölle ystävällinen rakennus, jossa lasten ja päiväkodin aikuisten on joka päivä hyvä olla.

1

Tunnehirsi-päiväkodit

Tunnehirsi on Hoivarakentajien kehittämä kokonaisratkaisu. Se tarjoaa kasvuhaluisille varhaiskasvatusyrityksille mahdollisuuden saada käyttöönsä useita yhdessä suunniteltuja hirsirakenteisia päiväkoteja helppona, varmana ja kilpailukykyisenä kokonaistoimituksena.

tunnehirsi-hirsirakennus
  • ico_tunnehirsi_sydan_586D51 Turvallinen lapsille ja aikuisille
  • ico_tyytyvaisyys_586d51 Aisteille ystävällinen hirsirakennus
  • ico_luonto_lehti_586D51 Luonnollisesti kodikas tunnelma

Kunnalle Tunnehirsi-päiväkoti on vaivaton ja luotettava kokonaispalvelu, joka sisältää tarkoitukseen varatulle tontille rakennettavan uuden vetovoimaisen hirsipäiväkodin palveluntarjoajineen. Kunta voi rakennuttaa lapsiperheiden suosiman Tunnehirsi-päiväkodin myös omaan käyttöönsä.

Oululaisen hirsipäiväkoti Verson varhaiskasvatusjohtaja Marja-Liisa Marttila ja varhaiskasvatuksen opettaja Mikael Estabrook kertovat kokemuksistaan:

 

2

Aistiystävällinen hirsipäiväkoti

Tunnehirsi-päiväkodeissa voidaan hyvin, sillä ne on suunniteltu aistiystävällisiksi. Hirsiseinät ja isot ikkunat luovat päiväkotiin lämpimän ja valoisan tunnelman. Lapset ja aikuiset rauhoittuvat akustisesti ja visuaalisesti miellyttävässä ympäristössä. 

Aito puu myös tuoksuu mukavalle ja sitä on kiva koskettaa. Lisäksi puu tasaa ilmankosteuden vaihteluita. Hirsipäiväkodissa raikas sisäilma on itsestäänselvyys. Terveessä Tunnehirsi-päiväkodissa lasten on turvallista leikkiä, oppia ja kasvaa.

Hoivarakentajat-aistiystavallinen-paivakoti-1

Minusta on todella tärkeää taata näinä varhaisina vuosina terveellinen ympäristö lapsille. Se on asia, josta keskusteleminen herättää monet.

Martina Hamberg Pilke tiedepäiväkoti Sirun johtaja
3

Ympäristöystävällinen hirsipäiväkoti

Tunnehirsi-päiväkodeissa ympäristöasiat on huomioitu monella tavalla. Ensinnäkin hirsirakennusten runko rakennetaan kotimaisesta massiivipuusta, joka on uusiutuva luonnonvara. Hirsirakennus toimii hiilivarastona koko elinkaarensa ajan eli se auttaa hidastamaan ilmastonmuutoksen vaikutuksia.

Lisäksi ympäristösertifioimme kaikki Tunnehirsi-päiväkodit. Se tarkoittaa, että rakennukset ovat energiatehokkaita, vähähiilisiä ja vähäpäästöisten materiaalien ansiosta niiden sisäilman laatu on hyvä. Energiatehokkuus huomioidaan uusiutuvaan energiaan perustuvan lämmitysratkaisun ja talotekniikan lisäksi arkkitehtuurissa. Ympäristösertifioitu hirsipäiväkoti on vastuullinen valinta.

Koivukylan-paivakoti-Julkisivu
4

Esimerkkejä hirsipäiväkodeista

Pilke Playschool Haukilahti - hirsipäiväkoti

Pilke Playschool Haukilahti

LEED Gold -sertifioitu hirsipäiväkoti Pilke Playschool Haukilahti rakennettiin noin 10 kuukaudessa. Päiväkotilaiset muuttivat uuteen päiväkotiin syksyllä 2022.

Pilke ICEC Kauniainen - hirsipäiväkoti

Pilke ICEC Kauniainen

Hirrestä rakennettu englanninkielinen päiväkoti Pilke ICEC otettiin käyttöön Kauniaisissa elokuussa 2021.

Pilke Tiedepäiväkoti Siru - hirsipäiväkoti

Pilke Tiedepäiväkoti Siru

Hirrestä rakennettu Pilke Tiedepäiväkoti Siru tarjoaa modernit, aistiystävälliset puitteet niin lapsille kuin työntekijöilleen.

5

Hirsipäiväkodin suunnittelu

Aistiystävälliset Tunnehirsi-päiväkodit suunnitellaan lasten ja perheiden ehdoilla sekä päiväkodin työntekijöiden toiveita kuunnellen. Heillä on paras kokemus päiväkodin arjen sujuvuutta tukevista ratkaisuista. Tiedämme, että varhaiskasvatuksen ammattilaiset arvostavat joustavuutta: tiloja, joita voi jakaa, avata ja muunnella tarpeen mukaan.

Yhteistyossa-suunniteltu-hirsirakennus

Yhteistyö ja viestintä Hoivarakentajien kanssa on ollut hyvää ja suoraa, meitä päiväkodin johtajia kuunnellaan.

Merja Pulkkinen Vantaan Koivukylän päiväkodin johtaja
6

Hirsipäiväkodin rakentaminen

Rakennamme Tunnehirsi-päiväkodit aina tontin ja tilaajan tarpeiden mukaan valitulla menetelmällä: joko paikalla rakentaen, tehtaalla valmiiksi rakennettuja tilaelementtejä hyödyntäen tai molempia rakennustapoja yhdistämällä.

Tilaelementeistä rakentaminen on ennakolta tarkkaan suunniteltua ja nopeaa. Tilaelementit mahdollistavat myöhemmin tehtäviä tilatarpeiden muutoksia – ja tarvittaessa jopa rakennuksen siirtämisen. Paikalla rakennettaessa pieniä muutoksia voidaan tehdä vielä rakennusvaiheessa. Silloin työllistämme enemmän paikallisia rakennusalan ammattilaisia.

Hirsirakennus-tilaelementeista

Inspiroidu hirsipäiväkodeista!

Ihastu aistiystävällisiin Tunnehirsi-päiväkoteihin! Tutustu esimerkkeihin, yhdessä suunnitteluun sekä hirsipäiväkotien rakentamiseen ja konseptointiin.

202311_inspiraatiokirja_paivakoti_960x540
7

Hirsipäiväkoti työpaikkana

Lapsiperheiden lisäksi hirsipäiväkoti kiinnostaa varhaiskasvatusalan työntekijöitä. Hyvinvoiva ja sitoutunut henkilökunta on jokaisen päiväkodin voimavara. 

Toimiva ja viihtyisä Tunnehirsi-päiväkoti houkuttelee varhaiskasvatuksen ammattilaisia pitkiin työsuhteisiin. Erityisesti akustiikan ja sisäilman laatu ovat tärkeitä hyvinvointitekijöitä. Hirsirakenteisen päiväkodin puhtaassa, puuntuoksuisessa ilmassa on helppo työskennellä.

Hoivarakentajat-ICEC-Kauniainen-9-1024x683
Pilke luontopäiväkoti Kanervan johtaja Liisa Arfman jakaa kokemuksensa hirsipäiväkodeista:

 

8

Yksityiset hirsipäiväkodit

Varhaiskasvatusyritykselle Tunnehirsi-päiväkoti on valttikortti. Hirsipäiväkotiin nimittäin halutaan tulla. Vanhemmille on tärkeää, että perheen pienimmät viettävät päivänsä paikassa, jossa aistit eivät ylikuormitu. Työntekijät puolestaan arvostavat nykyaikaista, toimivaa ja terveellistä työympäristöä.

Halutut Tunnehirsi-päiväkodit mahdollistavat toiminnan kannattavan kasvattamisen, sillä yhdessä suunniteltu hirsipäiväkoti voidaan konseptoida. Näin toiminnan laajentuessa seuraavien hirsirakenteisten päiväkotien rakentaminen on helpompaa ja kustannustehokkaampaa.

Paivakoti-Oppikyla-Hoivarakentajat-1280x854

Kysyntä on kovaa, ja perheitä on jonossa meille päiväkotiin. Hirsirakennuksessa kodikkuus välittyy enemmän kuin useimmissa päiväkotirakennuksissa. Se on eräänlainen myyntivaltti.

Maria Kesola Pilke liikuntapäiväkoti Huipun johtaja
9

Kuntien hirsipäiväkodit

Kasvukeskuksissa tarvitaan jatkuvasti uusia, erityisesti varhaiskasvatuksen tarpeisiin suunniteltuja päiväkoteja. Kuntien on myös vastattava tiukentuviin rakentamisen vastuullisuutta ja ympäristöystävällisyyttä koskeviin vaatimuksiin. 

Helpoimmin kuntaan saadaan vetovoimainen ja ympäristösertifioitu Tunnehirsi-päiväkoti kokonaispalveluna, jossa Hoivarakentajat rakentaa hirsipäiväkodin yhdessä siinä toimintansa aloittavan varhaiskasvatusyrityksen kanssa. 

Tunnehirsi-päiväkoti voidaan rakentaa myös kunnan omaan käyttöön, jolloin kunta vastaa toiminnasta itse. Myös tässä vaihtoehdossa hirsirakenteinen päiväkoti suunnitellaan yhdessä ja se voidaan toteuttaa vuokrattavana tai kunnan rahoittamana hankkeena.

Vahahiilinen_rakentaminen_paivakoti
10

Hirsipäiväkodin konseptointi

Varhaiskasvatustoiminnan laajentaminen uusille paikkakunnille edellyttää, että uusien yksiköiden rakentaminen on kustannustehokasta ja kannattavaa. Yhdessä suunniteltu hirsipäiväkodin kiinteistökonsepti tähtää juuri tähän.

Ensimmäistä yksikköä suunniteltaessa sovitaan suurista linjoista ja yhteisistä käytännöistä. Näitä hyödynnetään seuraavien hirsipäiväkotien suunnittelussa, luonnollisesti paikalliset toiveet ja tontin mahdollisuudet huomioiden.

20230823_mitatunnehirsiratkaisutarjoaa_1280x720

Varhaiskasvatusyrityksen kasvuopas

Tutustu turvalliseen Tunnehirsi-ratkaisuun, kun haluat tarjota varhaiskasvatuspalveluita lapsiperheiden ja alan ammattilaisten suosimissa terveellisissä ja toimivissa hirsirakennuksissa. Ympäristö- ja aistiystävälliset Tunnehirsi-päiväkodit tukevat myös toiminnan kannattavaa kasvua.

Hoivarakentajat_Varhaiskasvatusyrityksen_kasvuopas_960x540
11

Hirsipäiväkoti vuokralle

Helpoin ja riskittömin tapa saada uusi Tunnehirsi-päiväkoti varhaiskasvatusyrityksen tai kunnan käyttöön on vuokramallilla rakentaminen. Silloin kiinteistön käyttäjän ei tarvitse sitoa pääomaa rakentamiseen. Tämä on usein tärkeää kasvuhakuisille varhaiskasvatusyrityksille. 

Hoivarakentajat hankkii vastuullisen kiinteistösijoittajan ja huolehtii sekä tarvittavista sopimuksista että rakentamisesta yhdessä tehdyn suunnitelman mukaisesti. Uusi hirsipäiväkoti valmistuu sovittuun aikaan ja kiinteistön käyttäjä voi aloittaa toiminnan pitkäaikaisella vuokrasopimuksella.

Paivakoti-ICEC-Kauniainen-leikkitila–1600x900
12

Hirsipäiväkoti KVR-urakkana

Jos varhaiskasvatusyrityksen tai kunnan taloudellinen tilanne mahdollistaa kiinteistöinvestoinnin omaan taseeseen, uusi Tunnehirsi-päiväkoti voidaan toteuttaa myös kokonaisvastuurakentamisena eli KVR-urakkana. Silloin Hoivarakentajat vastaa ainoana sopimuskumppanina koko suunnittelu- ja rakentamisprosessista. Rakennuttaja vastaa rakentamisen kuluista ja omistaa valmiin kiinteistön.

KVR-urakalla-valmis-kiinteisto-omaksi

Miksi hoiva- ja päiväkodit kannattaa rakentaa hirrestä?

Tarve nykyaikaisille ja vähähiilisille hoivakodeille, palvelukodeille ja päiväkodeille kasvaa jatkuvasti eri puolilla Suomea. Lue miten aisti- ja ympäristöystävällinen Tunnehirsi-rakennus tarjoaa hyvälle hoivalle ja varhaiskasvatukselle erinomaiset puitteet taloudellisesti järkevällä tavalla.

Hoivarakentajat-Miksi-hoiva-ja-paivakodit-kannattaa-rakentaa-hirresta-opas-web-960x540

Tule käymään hirsipäiväkodissa

Varaa aika puhelin- tai verkkoesittelyyn. Saat tietää lisää Tunnehirsi-ratkaisusta ja kokonaisvaltaisesta toimintavastamme. Sekä kutsun käymään missä tahansa rakentamassamme hirsipäiväkodissa.

bg_hirsipaivakoti

Uusimmat artikkelit