Siirry suoraan sisältöön
Rakennetut kohteet

Ilmajoen Tuomiahon koulu

Hirsirakenteinen Ilmajoen Tuomiahon koulu otettiin käyttöön vuonna 2022.

Ilmajoen Tuomiahon koulu - hirsikoulu

Ilmajoen Tuomiahon koulussa opitaan joka päivä uutta 115 oppilaan ja 9 opettajan voimin. Sisäilmaongelmat ovat historiaa uuden rakennuksen myötä – terveellinen ja aistiystävällinen hirsikoulu valmistui täsmällisesti aikataulussa.

“Saimme lopputuloksena erittäin hyvän ratkaisun. Koulun niin sanottu sydänosa rakennetaan pääosin hirsirunkoisena. Hirrellä on positiivisia vaikutuksia sisäilmaan sekä rakennuksen esteettisiin ja akustisiin ominaisuuksiin”, Ilmajoen kunnan tekninen suunnittelija Paavo Perälä kertoo.

Yksi hirsisen koulurakennuksen etu on mukautuvuus eri tilatarpeisiin. Hirsielementtejä voi lisätä tai poistaa käyttäjämäärää vastaavasti. “Alkuperäinen idea oli, että rakennuksen tulee olla siirrettävissä tai muunneltavissa helposti”, Tuomiahon koulun johtaja Masa Luhtala sanoo. “Koulua voidaan vielä kasvattaa parilla luokkasiivellä, jos tarve vaatii”, lisää Perälä.


Hoivarakentajat kuunteli herkällä korvalla rakennuksen tulevia käyttäjiä. “Se oli kaikkien osapuolten saumatonta yhteistyötä. Koulun johtajaopettaja on ollut vahvasti mukana koko prosessin ajan, joten käyttäjän näkökulma on huomioitu suunnittelussa”, Perälä kuvaa. “Meitä loppukäyttäjiä on kuunneltu todella hyvin. Saimme viikoittain hyviä raportteja rakentamisen etenemisestä. On positiivinen kuva siitä, miten homma on hoidettu”, Luhtala kertoo. “Iso plussa tähän päälle tulee hirsirakenteista ja aistiystävällisyydestä!”

Tutustu hirsirakentamiseen

opas-miksi-hoivarakennus-kannattaa-rakentaa-hirresta

Aisti- ja ympäristöystävällinen Tunnehirsi-rakennus tarjoaa hoiva- ja asumispalveluille erinomaiset puitteet taloudellisesti järkevällä tavalla.

hoiva-cta-bg
  • Se oli kaikkien osapuolten saumatonta yhteistyötä. Koulun johtajaopettaja on ollut vahvasti mukana koko prosessin ajan, joten käyttäjän näkökulma on huomioitu suunnittelussa.

    Paavo Perälä Tekninen suunnitelija
  • Meitä loppukäyttäjiä on kuunneltu todella hyvin. Saimme viikoittain hyviä raportteja rakentamisen etenemisestä. On positiivinen kuva siitä, miten homma on hoidettu. Iso plussa tähän päälle tulee hirsirakenteista ja aistiystävällisyydestä!

    Masa Luhtala Tuomiahon koulun johtaja

Ota yhteyttä

Minne haluat rakentaa Tunnehirsi-rakennuksen? Ota yhteyttä – viemme sinut tutustumaan mihin tahansa kohteeseemme. Siitä yhteisen hyvän kasvattaminen alkaa!