Siirry suoraan sisältöön
Rakennetut kohteet

Vantaan Koivukylän päiväkoti

Vuonna 2022 valmistunut Vantaan Koivukylän päiväkoti on Suomen suurin hirsipäiväkoti.

koivukylanpaivakoti-vantaa-3-vaaka

Vantaan Koivukylän päiväkoti viitoittaa tietä kohti modernia, kaupunkiin sopivaa hirsirakentamista. Päiväkotiurakan kilpailutusvaiheessa tärkeänä kriteerinä oli mahdollisimman matala hiilijalanjälki. Hoivarakentajien suunnittelema kotimaisesta hirrestä rakennettu päiväkoti osoittautui ratkaisuiltaan parhaaksi.

Suomen suurin hirsipäiväkoti on vähähiilisen massiivipuurakentamisen ja energiatehokkuuden edelläkävijä. Tiiviin, modernin hirsirakennuksen käyttökustannuksia alentavat muun muassa vettä säästävät hanat, älykäs talotekniikka, energiatehokas valaistus, maalämpö ja aurinkosähkö.

Uusi päiväkoti hellii paitsi ilmastoa myös käyttäjäänsä. Rakennusmateriaalina hirsi on kaunis mutta moderni, raikkaan tuoksuinen ja akustisesti miellyttävä. Hirsirakennuksen sisäilman laatu on omaa luokkaansa, ja hirsiympäristöllä itsessään on rauhoittava vaikutus niin lapsiin kuin aikuisiin.

Lapset ja työntekijät viihtyvät  hirsipäiväkodissa

Koivukylän päiväkodin johtajat Jenni Vähätupa ja Merja Pulkkinen kertovat, miten arki uudessa hirsipäiväkodissa on sujunut. “Ison päiväkodin yleisilme on kiva ja viihtyisä. Olemme ylpeitä turvallisesta hirsipäiväkodistamme, jossa on hyvä sisäilma ja rauhallinen akustiikka”, Jenni Vähätupa kertoo. 

Merja Pulkkinen puolestaan kertoo: “Yhteistyö ja viestintä Hoivarakentajien kanssa on ollut hyvää ja suoraa, meitä päiväkodin johtajia kuunnellaan. Myös takuukorjaukset hoituivat hyvässä yhteistyössä kaupungin tilapalveluiden ja Hoivarakentajien kanssa. Päiväkodin johtajana näen, että uudella hirsirakennuksella on tärkeä markkina-arvo rekrytoinneissa ja se on hieno myös monien vanhempien mielestä.”

Ympäristölle ystävällinen hirsipäiväkoti kiinnostaa

Eskarilaisille oman hirsipäiväkodin energiatehokkuudesta kertominen on osa ympäristökasvatusta samalla tavalla kuin esimerkiksi kierrätyksestä puhuminen. Jenni Vähätupa kertoo, että suomalaiseen varhaiskasvatukseen ja Koivukylän hirsipäiväkotiin tullaan tutustumaan ulkomaita myöten. "On hienoa näyttää, mitä Vantaan kaupunki lapsilleen tarjoaa."

Inspiroidu hirsipäiväkodeista!

inspiraatiokirja-aistiystavallinen-hirsipaivakoti
Ihastu aistiystävällisiin Tunnehirsi-päiväkoteihin! Tutustu esimerkkeihin, yhdessä suunnitteluun sekä hirsipäiväkotien rakentamiseen ja konseptointiin.

hoiva-cta-bg
 • Suunnitelma Koivukylän päiväkodista on hyvä esimerkki siitä, miten me toimimme ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja luomme tervettä ja kestävää kaupunkiympäristöä.

  Juha Vuorenmaa Vantaan kaupungin rakennuttajapäällikkö
 • Ison päiväkodin yleisilme on kiva ja viihtyisä. Olemme ylpeitä turvallisesta hirsipäiväkodistamme, jossa on hyvä sisäilma ja rauhallinen akustiikka

  Jenni Vähätupa Koivukylän päiväkodin johtaja
 • Yhteistyö ja viestintä Hoivarakentajien kanssa on ollut hyvää ja suoraa, meitä päiväkodin johtajia kuunnellaan. Päiväkodin johtajana näen, että uudella hirsirakennuksella on tärkeä markkina-arvo rekrytoinneissa ja se on hieno myös monien vanhempien mielestä.

  Merja Pulkkinen Koivukylän päiväkodin johtaja
 • Strategiamme mukaisesti ilmastoarvojen tulee vaikuttaa päätöksenteossa, ja siksi pilotoimme kilpailutuksessa päiväkotirakennuksen hiilijalanjäljen osana tarjousten arviointia. Kotimainen hirsi materiaalina vastaa hyvin vaatimuksiimme.

  Juha Vuorenmaa Vantaan kaupungin rakennuttajapäällikkö
 • Suomalaiseen varhaiskasvatukseen ja Koivukylän hirsipäiväkotiin tullaan tutustumaan ulkomaita myöten. On hienoa näyttää, mitä Vantaan kaupunki lapsilleen tarjoaa.

  Jenni Vähätupa Koivukylän päiväkodin johtaja

Ota yhteyttä

Minne haluat rakentaa Tunnehirsi-päiväkodin? Ota yhteyttä – viemme sinut tutustumaan mihin tahansa kohteeseemme. Siitä yhteisen hyvän kasvattaminen alkaa!