Lue, mitä meistä sanotaan

Aistiystävällisesti

“Täällä on todella hyvä olla. Nyt kesällä olen huomannut tämän ilmanvaihtojärjestelmän toimivuuden. Kuumanakin päivänä täällä on äärettömän raikasta. Ihan selvä ero aiempiin yksiköihin, joita olen johtanut.”

Martina Hamberg, päiväkodin johtaja, Pilke Tiedepäiväkoti Siru

“Onhan tämä hirsirakennus rauhoittava. Tunnelma on lämmin, ihan erilainen kuin muissa rakennuksissa. Uskon, että hirsi vaikuttaa lapsiin ihan niin kuin meihin aikuisiinkin, rauhoittavasti.”

Mira Vaalavuo, varajohtaja, Pilke Tiedepäiväkoti Siru

Hyvässä yhteistyössä

“Hoivarakentajat sai kilpailutuksessa 100/100 pistettä, sieltä ei löytynyt mitään negatiivista arvoa. Seuraava pisteytyksessä oli 92,8 pistettä. Olen erittäin tyytyväinen, että saimme Hoivarakentajat KVR-urakoitsijaksi. Edellinen päiväkotiprojekti meni hienosti ja käyttäjät ovat olleet todella tyytyväisiä kiinteistöön. Lähdin hyvin luottavaisin mielin viemään uutta hanketta Hoivarakentajien kanssa eteenpäin. Alku on ollut juuri sellainen kuin ajattelin, Hoivarakentajat on hienosti aloittanut projektin. Iso huoli jäi pois, kun on tuttu toimija ja yhteistyö on ennenkin ollut hyvää. Hyvillä mielin voimme lähteä hanketta jatkamaan ja tiedän, että saadaan laadukas ja hyvä päiväkoti.”

Petri Katajisto, tekninen johtaja, Harjavallan kaupunki

Käyttäjien tarve edellä

“Hienointa on ollut juuri tämä heidän lähestymistapansa. Ei ole lähdetty rakentaminen, vaan pedagoginen suunnittelu edellä. Kävimme dialogia ja laajensimme yhdessä ajatusta, ettei tässä puhuta pelkästä koulusta. On lähdetty vastaamaan nimenomaan siihen tarpeeseen, mikä on arjessa käyttäjillä. Olen joskus sanonut, että voin suunnitella vaikka kuinka modernin koulun, mutta jos käyttäjät eivät ole olleet mukana kertomassa, mitä haluavat koululta, hieno rakennus on vain tyhjä kuori.”

Tero Weman, arkkitehti ja hallituksen pj, Arkkitehtipalvelu Oy

Ilmastoystävällisesti

”Suunnitelma Koivukylän päiväkodista on hyvä esimerkki siitä, miten toimimme ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja luomme tervettä ja kestävää kaupunkiympäristöä. Strategiamme mukaisesti ilmastoarvojen tulee vaikuttaa päätöksenteossa, ja siksi pilotoimme kilpailutuksessa päiväkotirakennuksen hiilijalanjäljen osana tarjousten arviointia. Kotimainen hirsi materiaalina vastaa hyvin vaatimuksiimme.”

Juha Vuorenmaa, rakennuttajapäällikkö, Vantaan kaupunki

Kaikki odotukset ylittäen

“Lopputulos on innostava ja kekseliäs. Yhteistyöllä saatiin varmasti parempi lopputulos kuin itse suunnittelemalla. Olemme saaneet enemmän kuin osasimme kilpailutukseen lähtiessämme pyytää.”

Petri Ojala, apulaisrehtori, Oulun kristillinen peruskoulu

Ihmeitä tehden

“Asukkaat olivat niin onnellisia! Nukkuivat yönsä, liikkuivat päivät ja virkistyivät ihan hirveästi. Yhdeksänkymppisetkin piristyivät! Olen meidän asukkaidemme puolesta tosi onnellinen. Muistisairas asukaskin huomaa sen eron. Kun täällä on niin siistiä, ja täällä on niin hyvä hengittää. Meille on kyllä tulijoita. Hoivakoti on täyttynyt todella nopeasti. Olemme saaneet vain sellaista viestiä, että kaikki haluavat Kotokaareen!”

Tiina Hiltunen, hoivayrittäjä, Kotokaari

Piirroksesta todeksi

“Heiltä sai neuvoa kaikkeen muuhunkin, rahoitusasioissakin. Ei meillä ollut itsellä resursseja tähän kaikkeen. Tiinan kuulakärkipiirroksista Hoivarakentajat teki piirustukset, joita me sitten muokkasimme. Oikeastaan kaiken, mitä halusimme, me saimme.”

Tiina Ylikoski, hoivayrittäjä, Kotokaari

Parasta mahdollista työtä

”Yhteistyö Hoivarakentajien kanssa on sujunut varsin hyvin. En tiedä, osaako sitä kehua riittävästi tai oikealta kantilta. Aikataulut pitävät, ja kohteet ovat valmistuneet jopa vähän ennakkoon. Lopputuotteessa näkyy, että tekijöillä on halu tehdä parasta mahdollista työtä, jota kriteerien ja mittarien mukaan voi tehdä.”

Tuomas Terho, kiinteistökehitysjohtaja, Attendo

Tarkalla otteella

”Tällä tavalla tulee kaiken kaikkiaan paremmin mietitty lopputulos. Jos on tarpeeksi ajoissa liikkeellä, kustannuksissa voi säästää ihan huomattavasti, ja saa paljon paremman rakennuksen kuin osaisi edes kuvitella.”

Julianna Nevari, sisustusarkkitehti ja oppimisympäristöasiantuntija, Kompus Oy

Ammattilaista ajatellen

“Henkilökuntamme jää välillä tänne yöksi, osa kun on pitkästä matkasta. He sanovat nukkuvansa hyvin. Eilen yksi työntekijä näytti kellostaan unitiedot, että hän nukkuu palauttavaa ja syvää unta täällä pidempään kuin kotona.“

Anu Harttunen-Rytkönen, hoivayrittäjä, Villa Sipriina

Rehdisti ja tehokkaasti

“Hoivarakentajilla on rautainen projektinjohto-organisointi. Tämä on ollut aivan hämmästyttävän tehokasta. Hyvä, että me olemme pysyneet mukana. Hoivarakentajien ihmiset ovat – käytän sanaa rehtejä. Ja mikä on silmiinpistävää heillä, että he ovat aivan valtavan kohteliaita. Se on poikkeuksellista rakennusalalla. Palautekin annetaan aina niin, että vastaanottaja ei voi kuin hymyillä. Tämä koskee myös sitä, miten he koulun käyttäjää puhuttelevat ja kyselevät. Tämä on selvästi heidän juttunsa, tämä käyttäjää osallistava menettelytapa.”

Pia Helin, arkkitehti, toimitusjohtaja, arkkitehtitoimisto Ark’Aboa

Toimiva ja kaunis piha

Kun aistit heikkenevät, lähiympäristön merkitys korostuu. Päivittäiset ulkoiluhetket ovat tärkeitä silloinkin, kun ne suuntautuvat vain terassille tai talon ympäri. Hoivakodin piha voi olla yhtä aikaa toiminnallinen, aktivoiva, helposti valvottava ja kaunis.

Kuopioon rakentamamme Attendon Tuuttikodin pihasuunnittelu voitti  Kuopion kaupungin Pihakivi 2020 -palkinnon parhaiten toteutetusta pihapiiristä vuosina 2017-2019. Pihan suunnitteli pihasuunnittelija Susanna Rantanen, jonka kanssa olemme saaneet tehdä jo paljon yhteistyötä eri kohteissamme.