Siirry suoraan sisältöön
Asiakastarinat

Pilke tiedepäiväkoti Sirussa hengitetään raikasta ilmaa

Espoon Lintuvaarassa sijaitseva Pilke tiedepäiväkoti Siru on kotimaisesta hirrestä rakennettu hirsipäiväkoti.

2 min lukuaika
Pilke tiedepäiväkoti Sirussa hengitetään raikasta ilmaa

Hirsiseinien sisällä eletään hyvinvoivaa arkea

Espoon Lintuvaarassa sijaitseva Pilke tiedepäiväkoti Siru on yksi Hoivarakentajien ja Pilkkeen yhteistyöprojektin tuotoksista, Honkarakenteen puhtaasta, kotimaisesta hirrestä rakennettu hirsipäiväkoti. Päiväkodin luonnolliset puupinnat ja raikas sisäilma keräävät kiitosta käyttäjiltä.

“Täällä on todella hyvä olla”, kertoo päiväkodin johtaja Martina Hamberg. “Nyt kesällä olen huomannut tämän ilmanvaihtojärjestelmän toimivuuden. Kuumanakin päivänä täällä on äärettömän raikasta. Ihan selvä ero aiempiin yksiköihin, joita olen johtanut.”

“Minusta on todella tärkeää taata lapsille terveellinen ympäristö varhaisina vuosina.”

Martina Hamberg, Pilke tiedepäiväkoti Sirun johtaja

Myös työntekijöiltä Hamberg on kuullut pelkkää positiivista palautetta hirsirakennuksen vaikutuksista. Tämän vahvistaa päiväkodin varajohtajana työskentelevä Mira Vaalavuo. “Kyllä hirsirakennus vaikuttaa omaan työhyvinvointiin. Sisäilma on täällä todella raikas.”

Hamberg toivoo, että erityisesti lasten altistuminen epäpuhtaalle sisäilmalle voitaisiin välttää. “Minusta on todella tärkeää taata näinä varhaisina vuosina terveellinen ympäristö lapsille. Se on asia, josta keskusteleminen herättää monet.”

Hirsipaivakotien_rakentaminen

Puu rauhoittaa ja tekee levollisen olon

Hirsipäiväkodin puhtaassa, puuntuoksuisessa ilmassa sujuvat oppiminen ja leikki. Puhdasta ilmaa hengittäessä ajatus kulkee paremmin ja keskittyminen on helpompaa. “Hirsiseinä pysäyttää kaiken ylimääräisen äänen, ja se on akustisesti ja visuaalisesti todella miellyttävä. On ihanan näköistä, kun hirsi on jätetty omaan luonnolliseen väriinsä. Se tuo sellaista lämminhenkistä tunnelmaa tänne”, Hamberg kuvailee.

Myös Vaalavuo on havainnut luonnollisen puumateriaalin vaikutuksen hyvinvointiin ja levolliseen arkeen. “Onhan tämä hirsirakennus rauhoittava. Tunnelma on lämmin, ihan erilainen kuin muissa rakennuksissa. Uskon, että hirsi vaikuttaa lapsiin ihan niin kuin meihin aikuisiinkin, rauhoittavasti.”

Lataa opas

opas-paivakotiyrityksen-kasvuopas

Varhaiskasvatusyrityksen kasvuopas kertoo, miten Tunnehirsi-päiväkodit tukevat toiminnan kannattavaa kasvua. 

hoiva-cta-bg

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ota yhteyttä

Siitä yhteisen hyvän kasvattaminen alkaa!