Siirry suoraan sisältöön
Rakennetut kohteet

Humana Rantalempeä, Tornio

Humana Rantalempeä lastensuojeluyksikkö

Syksyllä 2022 Torniojoen rantamaisemiin valmistunut hirsirakenteinen lastensuojeluyksikkö Humana Rantalempeä perustuu Humanan, Hoivarakentajien ja arkkitehtikumppanin yhdessä suunnittelemaan kiinteistökonseptiin. Rakennus on myös Suomen ensimmäinen LEED-sertifioitu lastensuojeluyksikkö

Humanan lastensuojelupalveluiden toimialajohtaja Kimmo Huhtimon mukaan lämminhenkiset tilat auttavat lapsia kuntoutumaan. “Lapset tulevat yksikköihimme hyvin haastavista tilanteista. On tärkeää, että pystymme luomaan levollisen ympäristön, jossa on hyvä rauhoittua ja kuntoutua. Haluamme tukea kuntoutumista myös tilaratkaisuilla”, hän sanoo.

Lastensuojeluyksikössä yhdistyvät turvallisuus, toimivuus ja arjen estetiikka  
Uudet, lastensuojelutoimintaan varta vasten suunnitellut tilat saavat kiitosta yksikönjohtajalta. Päivi Kaniin kuvaa johtamaansa yksikköä näin: “Lasten huoneisiin astuttaessa käsittämätön rauha ympäröi tulijan. Henkilökunta viihtyy ja on onnellinen uusista toimivista tiloista. Kauniit hirsiseinät ja sisustuksen hyvällä maulla valittu värimaailma ilahduttavat meitä joka päivä. Voimme säätää valaistusta tarpeen mukaan, sisäilma-asiat ovat kunnossa ja kaikumista estävä akustiikka on todella miellyttävä.”

Uuden teknologian hyödyntäminen sekä huolella valitut ja toteutetut ratkaisut luovat kaikkiin tiloihin lämpimän rauhallisuuden tunteen. Yksikönjohtajalle tiloihin tehdyt panostukset  kertovat, että lapsia ja lastensuojelun ammattilaisia arvostetaan. “Olen erityisen onnellinen siitä, että hirsirakennuksessa on raikas sisäilma, pehmeä akustiikka ja allergisoimattomat materiaalit, sillä terveyttä ei voi ostaa. En vaihtaisi tätä mihinkään!”

Lue myös asiakastarina!

Hyvä kasvaa yhdessä

opas-hoivapalveluyrityksen-kasvuopas

Hoivapalveluyrityksen kasvuopas kertoo, miten Tunnehirsi-hoivarakennukset tukevat toiminnan kannattavaa kasvua. 

hoiva-cta-bg
 • Lasten huoneisiin astuttaessa käsittämätön rauha ympäröi tulijan. Henkilökunta viihtyy ja on onnellinen uusista toimivista tiloista. Kauniit hirsiseinät ja sisustuksen hyvällä maulla valittu värimaailma ilahduttavat meitä joka päivä. Voimme säätää valaistusta tarpeen mukaan, sisäilma-asiat ovat kunnossa ja kaikumista estävä akustiikka on todella miellyttävä.

  Päivi Kaniin Humana Rantalempeän yksikönjohtaja
 • Tiloihin panostaminen on tapa osoittaa arvostusta lapsia ja työntekijöitä kohtaan. Valitsimme puun, koska se on lämminhenkinen materiaali. Aistiystävällisyys ja ympäristönäkökulmat ovat myös meidän vastuullisuustavoitteissamme, ja aistiystävällisyys on inhimillisesti todella tärkeää.

  Kimmo Huhtimo Humanan lastensuojelupalveluiden toimialajohtaja
 • Olen erityisen onnellinen siitä, että hirsirakennuksessa on raikas sisäilma, pehmeä akustiikka ja allergisoimattomat materiaalit, sillä terveyttä ei voi ostaa. En vaihtaisi tätä mihinkään!

  Päivi Kaniin Humana Rantalempeän yksikönjohtaja
 • Lapset tulevat yksikköihimme hyvin haastavista tilanteista. On tärkeää, että pystymme luomaan levollisen ympäristön, jossa on hyvä rauhoittua ja kuntoutua. Haluamme tukea kuntoutumista myös tilaratkaisuilla.

  Kimmo Huhtimo Humanan lastensuojelupalveluiden toimialajohtaja

Ota yhteyttä

Minne haluat rakentaa Tunnehirsi-palvelukodin? Ota yhteyttä – viemme sinut tutustumaan mihin tahansa kohteeseemme. Siitä yhteisen hyvän kasvattaminen alkaa!