Ilmajoen Tuomiahon koulu

Ilmajoen Tuomiahon koulu

Ilmajoen Tuomiahon koulussa opitaan joka päivä uutta 115 oppilaan ja 9 opettajan voimin. Sisäilmaongelmat ovat historiaa uuden rakennuksen myötä – terveellinen ja aistiystävällinen hirsikoulu valmistui täsmällisesti aikataulussa.

“Saimme lopputuloksena erittäin hyvän ratkaisun. Koulun niin sanottu sydänosa rakennetaan pääosin hirsirunkoisena. Hirrellä on positiivisia vaikutuksia sisäilmaan sekä rakennuksen esteettisiin ja akustisiin ominaisuuksiin”, Ilmajoen kunnan tekninen suunnittelija Paavo Perälä kertoo.

Yksi hirsisen koulurakennuksen etu on mukautuvuus eri tilatarpeisiin. Hirsielementtejä voi lisätä tai poistaa käyttäjämäärää vastaavasti. “Alkuperäinen idea oli, että rakennuksen tulee olla siirrettävissä tai muunneltavissa helposti”, Tuomiahon koulun johtaja Masa Luhtala sanoo. “Koulua voidaan vielä kasvattaa parilla luokkasiivellä, jos tarve vaatii”, lisää Perälä.

Hoivarakentajat kuunteli herkällä korvalla rakennuksen tulevia käyttäjiä. “Se oli kaikkien osapuolten saumatonta yhteistyötä. Koulun johtajaopettaja on ollut vahvasti mukana koko prosessin ajan, joten käyttäjän näkökulma on huomioitu suunnittelussa”, Perälä kuvaa. “Meitä loppukäyttäjiä on kuunneltu todella hyvin. Saimme viikoittain hyviä raportteja rakentamisen etenemisestä. On positiivinen kuva siitä, miten homma on hoidettu”, Luhtala kertoo. “Iso plussa tähän päälle tulee hirsirakenteista ja aistiystävällisyydestä!”

 

Vähähiilinen ja aistiystävällinen hirsikoulu
Sijainti
Ilmajoki
Energialuokka A
Lämmitysmuoto Maalämpö
Koulupaikkoja Eskari + koululaiset 135 
Nuorisotila 60 
Kerrosneliöt 2053 m2
Käyttöönottovuosi 2022

{

“Se oli kaikkien osapuolten saumatonta yhteistyötä. Koulun johtajaopettaja on ollut vahvasti mukana koko prosessin ajan, joten käyttäjän näkökulma on huomioitu suunnittelussa.”

Paavo Perälä, tekninen suunnitelija

{

“Meitä loppukäyttäjiä on kuunneltu todella hyvin. Saimme viikoittain hyviä raportteja rakentamisen etenemisestä. On positiivinen kuva siitä, miten homma on hoidettu. Iso plussa tähän päälle tulee hirsirakenteista ja aistiystävällisyydestä!”

Masa Luhtala, Tuomiahon koulun johtaja

Tutustu vastuulliseen koulurakentamiseen

Koulu, jossa tilat eivät rajoita toimintaa vaan ohjaavat yhteisölliseen, vuorovaikutukselliseen oppimiseen. Lataa vastuullisen koulurakentamisen opas ja lue, miten me rakennamme.

Tutustu vastuulliseen hoivakotirakentamiseen

Koulu, jossa tilat eivät rajoita toimintaa vaan ohjaavat yhteisölliseen, vuorovaikutukselliseen oppimiseen. Lataa vastuullisen koulurakentamisen opas ja lue, miten me rakennamme.