Siirry suoraan sisältöön
Artikkelit

Hoivarakentamisen rahoitusmalli – mikä valita?

Hoivarakentajien asiantuntijat auttavat löytämään oikean rahoitusmallin uutta hoiva- tai asumispalveluyksikköä varten.

2 min lukuaika
Hoivarakentamiseen sopiva rahoitusmalli

Uutta hoiva- tai asumispalveluyksikköä pohtiva, kasvuhakuinen hoiva-alan toimija valitsee rahoitusmallin kahden vaihtoehdon välillä. Hoivarakentajien asiantuntijat auttavat löytämään oikean ratkaisun.

Soteuudistus on vihdoin saatu tehtyä ja erityisesti kasvua tavoittelevat hoivayritykset ovat halukkaita käynnistämään uusia hirsikohteita. 

Monet rakennusliikkeet ovat kuitenkin erikoistuneet joko vuokramallilla rakentamiseen tai KVR-urakkaan. Hoivarakentajat hakevat aina asiakkaalle parhaan ratkaisun kiinteistön käyttöön ja omistamiseen.

– Riippuu sitten asiakkaan omasta strategiasta ja omista, käytettävissä olevista pääomista mikä on se järkevin malli, Hoivarakentajien talousjohtaja Niilo Rantala kertoo. 

11-hoivarakentamisen-rahoitusmalli-1280x720-2

Strategiana kasvu? 

Kasvuhakuinen sosiaali- ja terveysalan palveluyritys tarvitsee pääomaa kasvunsa toteuttamiseen. 

– Silloin yrityksen pääomia ei kannata kiinnittää seinien omistamiseen. Vuokramallin kautta hankittu, uusi hoivarakennus on huoleton vaihtoehto, sillä energiaa saati rahaa ei kulu kiinteistön hoitamiseen ja kunnossapitoon, Rantala muistuttaa. 

Jos tavoitteena on kasvattaa hoivayksikköjen lukumäärää vauhdilla, onkin vuokramalli usein se ainoa mahdollinen vaihtoehto. 

– Hankimme vuokranantajiksi aina vastuullisia kiinteistösijoittajia, jotka haluavat olla mukana hyvään hoivaan ja laadukkaisiin sekä ilmastopositiivisiin hoivarakennuksiin keskittyvissä hankkeissa.

11-hoivarakentamisen-rahoitusmalli-1280x720-3

Strategiana itse omistaminen? 

Kovan kasvun ja KVR-urakan yhdistäminen voi olla tekemätön paikka.

– Mutta kun yrityksellä on maltillinen strategia ja toiminta vakaalla pohjalla, kannattaa myös KVR-urakkaa harkita. Me teemme niitä vuokramallin ohella ja jotkut asiakkaamme ovat olleet kiinnostuneita molemmista, Niilo Rantala toteaa. 

Vuokramalliin verrattuna saattaa omaomisteinen kohde olla maksettu 15–20 vuodessa eli silloin kun vuokrasopimus olisi umpeutunut. 

– On kuitenkin pidettävä mielessä, että oma on oma myös siinä mielessä, että kunnossapitovastuu on silloin vain ja ainoastaan itsellä. 

Mietityttääkö rahoitusmalli?

Ota yhteyttä Niiloon ja varaa sparrausaika erilaisten rahoitusvaihtoehtojen pohtimiseen! 

bg_puu_vaaka

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ota yhteyttä

Siitä yhteisen hyvän kasvattaminen alkaa!