Liiketoimintajohtaja on hoivarakentamisen joukkuepelaaja
Hoivarakentajien Kalle Kemppainen nauttii porukalla pelaamisesta niin perhe-elämässä ja vapaa-ajalla kuin töissäkin.
Hoivarakennusten ja päiväkotien toteuttaminen vähähiilisestä hirrestä vie kuntia ja kaupunkeja kohti ilmastotavoitteitaan, sillä hirsi on vertaansa vailla oleva ratkaisu sekä ihmisten että ympäristön kannalta. Hirsi- ja hoivarakentamiseen keskittyneen yrityksen kanssa voit toteuttaa varmat ratkaisut helposti ja kilpailukykyisesti.
Hiilineutraalius on ilmaston kannalta erittäin tärkeä tavoite. Siksi kestävän kehityksen mukaiset rakentamisen ratkaisut ja materiaalit on huomioitava sekä kaavoitusratkaisuissa että rakentamispäätöksissä. Massiivipuinen rakennus sitoo ilmakehän hiiltä vuosikymmeniksi, jopa vuosisadoiksi.
Hiilijalanjälki tarkoittaa rakennuksen koko elinkaaren päästöjä. Hirsirakennuksissamme hiilijalanjälki on minimoitu: Ratkaisujamme ovat maalämpö, A-energialuokka, tiiviys, älyteknologia sekä lähellä tuotettu kotimainen puu. Hirsirakennuksemme ovat jopa 30 % keskimääräistä A-energialuokkaa tiiviimpiä.
Puu on rakentamisen supermateriaali. Se voittaa päästökilpailun rakentamisen joka vaiheessa. Lisäksi hirsi sitoo itseensä ilmakehän hiilidioksidia niin kauan kuin rakennus on olemassa. Sen jälkeen hirsi voidaan kierrättää. Hirsirakennuksen ilmastohyödyt voivat kompensoida esimerkiksi 5 miljoonan ajokilometrin päästöt.
Ympäristösertifioimme kaikki Tunnehirsi-hoivarakennukset. Esimerkiksi U.S. Green Building Councilin myöntämä LEED Gold -sertifikaatti kertoo, että kiinteistö on suunniteltu ja rakennettu tiukkojen ympäristötavoitteiden mukaan. Ekologinen hirsirakennus on myös energiatehokas, mikä pienentää esimerkiksi lämmityskuluja.
Tunnehirsi tarjoaa kaikki luonnollisen hirsirakennuksen edut helppona, varmana ja kilpailukykyisenä kokonaistoimituksena. Aisti- ja ympäristöystävällinen hirsirakennus on kilpailuvaltti, jota arvostavat niin hoiva- ja varhaiskasvatuspalveluiden ostajat, käyttäjät kuin hoivatyön ammattilaisetkin.
Energiatehokkaissa hirsirakennuksissamme niin ikkunat, ovet kuin ylä- ja alapohjan rakenteet on valittu rakennusteknisesti optimaalista lämmöneristävyyttä ajatellen. Hirsirakennusten ilmantiiveys on hyvä. Energiatehokkaan maalämpöjärjestelmän sekä hyötysuhteeltaan hyvän ilmanvaihtojärjestelmän ansiosta myös kiinteistön sähkönkulutus jää pieneksi.
Energiatehokkaiden Tunnehirsi-rakennusten suunnittelun lähtökohdaksi otamme tarkoituksenmukaisimmat ja parhaiten sopivat materiaalit. Hirsirakentamisessa yhdistämme tilaelementtejä ja paikalla rakentamista aina tontin ja tilaajan tarpeiden mukaan.
Tilaelementti on kokonainen siirtovalmis tila, joka on rakennettu kuivissa tehdasolosuhteissa. Pinnat ovat paikallaan ja kalusteet kiinnitetty valmiiksi. Kun vesi- ja viemäriliitännät on lisätty ja saumakohdat viimeistelty, tila on käyttövalmis.
Tilaelementit vaativat tarkan suunnittelutyön ennen valmistusta. Rakentaminen on kuitenkin nopeaa, sillä työvaiheita voidaan tehdä limittäin – talon runko ja sisäviimeistelytyöt etenevät hallissa yhtä aikaa maanrakennus- ja perustustöiden kanssa. Kosteusolosuhteet on helppo hallita ja työmaavaihe on lyhyt.
Paikalla rakentaminen käy jouhevasti painumattomilla, mittatarkasti valmistetuilla hirsillä. Hirret ladotaan työmaalla valmiiksi tehtyjen perustusten päälle, joten rakennuksen runko saadaan nopeasti säältä suojaan.
Pienet muutokset ovat mahdollisia vielä työmaallakin. Yksittäisissä kohteissa paikalla rakentaminen on yleensä tilaelementtituotantoa edullisempi ja tilojen suunnittelun kannalta joustavampi vaihtoehto. Se tuo myös työtä paikkakunnalle, sillä voimme hyödyntää enemmän paikallisia rakentamisen ammattilaisia.
Paikalla rakentaminen ja tilaelementtirakentaminen voidaan myös yhdistää. Räätälöimme parhaan mahdollisen tuotantotavan aina kohteen ja asiakkaamme tarpeiden mukaan.
Valmiita tilaelementtejä voidaan hyödyntää osassa rakennusta ja muita osia voidaan rakentaa paikan päällä. Näin osa tiloista voidaan ottaa nopeammin käyttöön. Kun osa rakennuksesta toteutetaan siirtokelpoisena tilaelementeistä, tilatarpeen muutoksiin voidaan reagoida helpommin.
“Puukuutio, joka painaa 500 kg, sitoo itseensä 250 kg hiiltä, eli noin puolet puutavaran painosta on hiiltä. Kun puuta käytetään rakentamisessa, sitä varastoidaan. Jos rakennuksen käyttöikä on 60, 80 tai 100 vuotta, hiilidioksidi on sen ajan poissa luonnon kiertokulusta. Jos puusta tehdään biodieseliä, sellua, paperia tai haketta, niin hiilidioksidi vapautuu niistä muutaman vuoden sisällä ilmakehään. Eli ilmaston kannalta kaikkein järkevintä puun käyttöä on, että sitä käytetään rakentamiseen.”
Markku Karjalainen
puurakentamisen ja puuarkkitehtuurin dosentti, Tampereen yliopisto
Varaa aika puhelin- tai verkkoesittelyyn. Saat tietää lisää Tunnehirsi-ratkaisusta ja kokonaisvaltaisesta toimintatavastamme. Sekä kutsun käymään missä tahansa rakentamassamme kohteessa.
Hoivarakentajien Kalle Kemppainen nauttii porukalla pelaamisesta niin perhe-elämässä ja vapaa-ajalla kuin töissäkin.
Vantaan Vallinojalle valmistuva Aspa-koti on toimiva, turvallinen ja luonnonläheinen. A-energialuokan hirsirakennus tarjoaa kodin 19 kehitysvammaiselle ihmiselle.
Niilo Rantalaa ovat aina kiinnostaneet kiinteistöinvestointien numeroihin liittyvät lainalaisuudet, mutta nopeita lottovoittoja hän ei tunnusta hakevansa.
Miksi hoiva- ja päiväkodit kannattaa rakentaa hirrestä -opas kertoo, miten aisti- ja ympäristöystävällinen Tunnehirsi-rakennus tarjoaa hoivalle ja varhaiskasvatukselle erinomaiset puitteet taloudellisesti järkevällä tavalla.
Seuraa ihmisiä ja luontoa kunnioittavaa hoiva-, palvelu- ja päiväkotirakentamista!
Minne haluat rakentaa Tunnehirsi-päiväkodin tai -hoivakodin? Ota yhteyttä – viemme sinut tutustumaan mihin tahansa kohteeseemme. Siitä yhteisen hyvän kasvattaminen alkaa!
Hyväksy seurantaevästeet nähdäksesi tämän sisällön.