Siirry suoraan sisältöön
Artikkelit

Painumaton hirsi vapauttaa suunnittelun ja nopeuttaa rakentamista

Luja, painumaton hirsi on moderni ratkaisu rakennesuunnitteluun. Painumaton hirsi varmistaa, ettei hirsien ja rakenteiden väliset saumat elä.

2 min lukuaika
Painumaton hirsi vapauttaa suunnittelun ja nopeuttaa rakentamista

Painumaton hirsi on moderni ratkaisu kaupunkirakentamiseen

Honkarakenteen kehittämä, aidosti painumaton Honka Fusion -hirsi ja Nollanurkkaratkaisu mahdollistavat muotokieleltään ja arkkitehtuuriltaan modernit hirsirakennukset. Näin hirsirakentaminen soveltuu erinomaisesti myös terveelliseen, energiatehokkaaseen ja vähähiiliseen kaupunkirakentamiseen. Honka Fusion -hirsi perustuu Honkarakenteen yli 15 vuoden kehitystyöhön hirren parissa eli  hirsirunkojen ja -rakennusten valmistamisessa ja rakentamisessa. Honka Fusion -hirsiratkaisu on viimeistelty tutkimusyhteistyössä teknillisten yliopistojen ja teknologian tutkimuskeskus VTT:n kanssa.

Honka Fusion -hirrestä rakennetaan mm. päiväkoteja, palvelurakennuksia, hotellejam omakotitaloja sekä rivi- ja kerrostaloja. Painumattomalla hirrellä toteutettujen hirsirakennusten julkisivuun voidaan helposti yhdistää monia muita materiaaleja, kuten terästä, lasia ja kiveä. Ratkaisu mahdollistaa myös raikkaat ja modernit yksityiskohdat, kuten niukat detaljit ikkunalistoissa.

Painumaton hirsi tekee rakentamisesta energiatehokkaampaa ja helpompaa

Painumaton hirsi saa aikaan elämättömän, kutistumattoman ja laadukkaan massiivipuuseinärakenteen. Tämä antaa vapauksia arkkitehtisuunnitteluun ja helpottaa rakennesuunnittelua. Rakentaminen on nopeampaa ja selkeämpää, koska painumiseen ei tarvitse varautua.

Painuminen aiheuttaa monenlaisia jälkisäätöjä, kuten kierrejalkojen, ikkunoiden ja ovien lisätöitä. Siksi Honka Fusion -hirren käyttäminen vähentää rakennusvirheitä ja säästää materiaalikustannuksia. Rakentaminen myös suoraviivaistuu, kun kiinnitykset voi tehdä suoraan eri materiaalien ja rakenteiden välillä. Myös LVI-tekniikan asentaminen helpottuu. Lopputuloksena saadaan stabiilit ja laadukkaat rakenteet.

Suomen vaihtelevissa keleissä on erityisen tärkeää, että käytetyt rakennusmateriaalit ovat tiiviitä ja energiatehokkaita. Honka Fusion -hirsi on suunniteltu niin, ettei hirsien ja rakenteiden väliset saumat elä. Näin hallitsemattomia ilmavuotoja ei synny, ja rakenteet pysyvät ilmatiiviinä. Näin säästetään paljon lämmitysenergiaa. Kotimainen hirsi on hengittävä ja raikas vaihtoehto, joka pitää lämmön sisällä talven pakkasilla ja on kesäisin mukavan viilentävä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ota yhteyttä

Siitä yhteisen hyvän kasvattaminen alkaa!