Miksi laajentumisen mahdollistava vuokramalli on joustavin ratkaisu yksityiskouluille?

huhti 14, 2021 | Hirsikoulut

Oppikylän rahoitusratkaisuilla saadaan terveellinen, turvallinen ja yksilöllinen hirsikoulu silloinkin, kun yksityiskoulun tai kunnan talous on lujilla. Kun  uutta koulua ei ole mahdollista rakentaa omin varoin tai resurssit mittavaan omaan investointiin puuttuvat, Hoivarakentajien rahoitusratkaisut tulevat avuksi. Rahoitusmallien myötä koulutuksen järjestäjän, kuten yksityiskoulun tai kunnan ei tarvitse sijoittaa seiniin, vaan se voi satsata voimavaransa tuottaakseen pienille kuntalaisille laadukkaita palveluita.

 

Turvallinen ratkaisu muuttuviin tarpeisiin

 

Koulutuksen järjestäjän tärkeänä tehtävänä on huolehtia oppilaistaan ja tarjota heille laadukasta koulutusta turvallisissa ja toimivissa puitteissa. Uuden koulun rakentaminen on valtava investointi, jonka toivotaan kantavan pitkälle tulevaisuuteen. Uuden koulun myötä lapsille halutaan tarjota terveelliset, oppimista palvelevat tilat vuosikymmeniksi eteenpäin. Oppikylän rahoitusratkaisuilla uusi koulu voidaan rakentaa ilman huolta tulevaisuuden korjausvelvoitteista. Vuokramallissa vastuu kiinteistöstä on vuokranantajalla, ja koulutuksen järjestäjä voi keskittyä ydintekemiseensä. Jos kävisi niin, ettei kunta tarvitsisikaan kiinteistöä enää vuokrasopimuksen päätyttyä, vaikkapa 25 vuoden kuluttua, vuokranantaja vastaisi rakennuksen tulevasta käytöstä.

Paraskin koulurakennus kaipaa säännöllistä ylläpitoa ja huoltoa. Vuokramallilla rakennetun hirsikoulun ylläpidosta sovitaan Hoivarakentajien kanssa, ja työnjako ratkaistaan aina asiakkaalle parhaiten sopivalla tavalla. Halutessaan yksityinen koulu tai kunta voi työllistää edelleen oman kiinteistönhoitajansa tai käyttää muuten paikallisia resursseja.

Vuokramalli mahdollistaa tulevaisuuden kasvun

 

Hankkeen rahoitus on yksityiselle toimijalle ja myös kunnalle väistämättä iso kysymys varsinkin silloin, kun opetuksen uskotaan laajenevan. Mikäli uuden koulun rakentaminen ja sen tuleva laajentaminen otetaan omaan taseeseen, voi rakennusvelasta muodostua sellainen taakka, ettei toiminnan laajentumiseen ole hetkeen ylimääräisiä resursseja käytettävissä. Riskinä on, että koulun laajennusmahdollisuudet siirtyvät hamaan tulevaisuuteen. Ainoa rahoitusmuoto, joka mahdollistaa myös koulun laajentamisen tulevaisuudessa, on Hoivarakentajien tarjoama vuokramalli.

Vuokramallissa toimitilat toteutetaan Hoivarakentajien taseeseen ja koulukiinteistö vuokrataan käyttäjälle 25 vuodeksi. Sopimusajan jälkeen käyttäjällä on mahdollisuus ostaa rakennus tai jatkaa vuokrasopimusta. Oppikylä-hirsikoulun rakennusvaihe on tilaajalle yhtä huoleton ja helppo kuin koulun rahoituskin. Hoivarakentajat toimii kouluhankkeissa kokonaisvastuullisena urakoitsijana vastaten urakasta sen alusta loppuun ja huolehtien jopa viranomaisyhteistyöstä. Koulu valmistuu avaimet käteen -periaatteella juuri sovittuna päivänä.

Hoivarakentajien uuden koulun vuokramalli on ratkaisu, jossa laadukas suunnittelu, materiaalit ja toteutus yhdistyvät pitkäaikaiseen vuokrasopimukseen. Sen myötä koulutuksen järjestäjän toiminta voi hyvin, mutta toimijalla on myös mahdollisuus laajentua tulevaisuudessa, kun sen aika koittaa.

 

Tutustu vastuulliseen koulurakentamiseen

Koulu, jossa tilat eivät rajoita toimintaa vaan ohjaavat yhteisölliseen, vuorovaikutukselliseen oppimiseen. Lataa vastuullisen koulurakentamisen opas ja lue, miten me rakennamme.

Tutustu vastuulliseen koulurakentamiseen

Koulu, jossa tilat eivät rajoita toimintaa vaan ohjaavat yhteisölliseen, vuorovaikutukselliseen oppimiseen. Lataa vastuullisen koulurakentamisen opas ja lue, miten me rakennamme.