Lehdistötiedotteet ja kuvat

Hoivarakentajien kuvapankki medialle

Näitä kuvia voi käyttää Hoivarakentajista kertovien artikkelien yhteydessä.
Kuvan yhteyteen laitetaan maininta:
Kuva: Hoivarakentajat Oy.

Lehdistötiedotteet

26.1.2023

Rakennusinsinööri kokeili hoivatyötä rakentamassaan hoivakodissa

Lehdistötiedote 26.1.2023: Nokian Taka-Lauttalassa sijaitsevaan Villa Kosken hoivakotiin saatiin ainutlaatuista apuvoimaa, kun projektipäällikkö Tuomas Nieminen tutustui rakentamansa hoivakodin arjen hoitotyöhön. Opettavaisiin päiviin kuului Villa Kosken asukkaiden ulkoilutusta, ruokailu- ja pesuapuna toimimista sekä seurustelua. 

20.1.2023

Autismisäätiölle kuusi uutta, hirsistä palvelukotia – tärkeintä on asiakkaiden ja työntekijöiden hyvinvointi

Lehdistötiedote 20.1.2023: Autismisäätiö rakennuttaa kuusi uutta palvelukotia erityistä tukea tarvitseville autismikirjon nuorille ja aikuisille. Kumppaniksi valikoitui Hoivarakentajat.

Ensimmäiset kohteet nousevat Lappeenrantaan ja Kuopioon vuosien 2023 ja 2024 aikana. Kasvun ja uuden asumiskonseptin perustana ovat ihmisten hyvinvointi, asiakkaiden ja työntekijöiden tarpeet sekä vastuulliset ja ekologiset arvot.

30.11.2022

Kunnat säästävät energiaa hirsirakentamisella – Suomen suurin hirsipäiväkoti Vantaalla viitoittaa tien energiatehokkaaseen rakentamiseen

Lehdistötiedote 30.11.2022: Ilmastotavoitteiden ohella paikkakunnat hakevat ripeästi keinoja säästää kallistunutta energiaa. Ratkaisu löytyy energiatehokkaasta ja vähähiilisestä hirsirakentamisesta.

Ympäristöministeriön tavoite on kasvattaa puurakentamisen markkinaosuutta ensi vuonna kolmannekseen ja vuonna 2025 jo 45 prosenttiin julkisesta uudisrakentamisesta. Hirsirakentaminen onkin yleistynyt voimakkaasti kaupunkien ja kuntien julkisessa rakentamisessa.

28.10.2022

Lastensuojeluyksiköt rakentuvat kodikkaasta hirrestä

Lehdistötiedote 28.10.2022: Humanan ja Hoivarakentajien uuden konseptin mukainen lastensuojeluyksikkö, 14 lapsen hirsikoti valmistuu Tornioon 31.10. Seuraavat lastensuojeluyksiköt kohoavat Liminkaan, Iisalmeen ja Lahteen.

3.10.2022

Suomen ensimmäinen LEED Gold -hirsipäiväkoti kohoaa Espooseen

Lehdistötiedote 4.10.2022: Hoivarakentajat Oy & Honkarakenne Oy
Suomeen avataan ensimmäinen LEED Gold -ympäristösertifikaatin saava päiväkoti loppuvuodesta 2022. Uusi, ilmastoystävällisyydessään edistyksellinen hirsipäiväkoti Espoon Haukilahdessa on Hoivarakentajien rakentama, ja sen kotimaisista ja terveellisistä hirsirakenteista vastaa Honkarakenne. Vastuulliseksi varmennettu hirsirakennus on turvallinen sijoituskohde, joka tekee hyvää niin ihmisille kuin ilmastolle.

29.9.2022

Suomen suurin hirsipäiväkoti Vantaalla edustaa uutta vähähiilistä rakentamista

Lehdistötiedote 29.9.2022: Hoivarakentajat Oy & Honkarakenne Oy
Vantaan Koivukylään avattiin syyskuussa 2022 Suomen suurin hirsipäiväkoti. Kerrosalaltaan 2450 m2 päiväkodin tilasi Vantaan kaupunki, ja kohteen kilpailutuksessa vertailtiin myös hiilijalanjälkeä. Hoivarakentajien suunnitelma voitti kilpailutuksen vähähiilisimpänä. Päiväkoti on rakennettu Honkarakenteen hirrestä, joka on peräisin sertifioiduista suomalaisista metsistä. Käyttäjälähtöiset tilat suunnitteli SAFA-arkkitehti Sakari Miettunen.

24.8.2022

Uusi aistiystävällinen ja vähähiilinen sijaishuoltoyksikkö Liminkaan

Humanan lastensuojeluyksikkö rakennetaan kotimaisesta hirrestä vähähiilisesti ja aistiystävällisesti. Uuden sijaishuoltoyksikön myötä Perhekotien toiminta laajentuu Limingan Tupokselle. Rakennushanke on aloitettu maatöillä, ja lastensuojelun asukkaat muuttavat tiloihin keväällä 2023.

14.6.2022

Auraan rakennetaan kunnantalo hirrestä

Auran kunnassa investoidaan kestävään tulevaisuuteen. Nykyaikainen, ilmastoystävällisestä hirrestä rakentuva kunnantalo on kuntalaisten yhteinen hanke ja ylpeyden aihe.

Harva kunta saa keskeiselle paikalle hirsisen kunnantalon. Auran kunta toimii edelläkävijänä ja suunnannäyttäjänä rakentaessaan uuden kunnantalonsa massiivipuusta.

5.4.2022

Asuinympäristöstä tukea laitokseen sijoitetuille lapsille – lastensuojelun ja palvelurakentamisen edelläkävijät kehittivät uuden asumisen konseptin hirrestä

Lehdistötiedote 5.4.2022: Humana Oy & Hoivarakentajat Oy
”Nostamme lastensuojeluyksiköt uudelle tasolle”, sanoo Kimmo Huhtimo, pohjoismaisen sosiaali- ja hoiva-alan yrityksen Humanan lastensuojelupalveluiden johtaja. Humanan ja aistiystävälliseen hoiva-alan rakentamiseen erikoistuneen Hoivarakentajien yhteistyössä syntyy Suomeen lähivuosina peräti 15 hirsirakenteista lastensuojeluyksikköä.

30.11.2021

Hoivarakentajat rakentaa Humanalle Ylivieskaan hoitokodin mielenterveyskuntoutujille

Ylivieskaan rakentuu Humanan uusi hirsirakenteinen Hyvän Mielen Koti Toivontupa, joka tarjoaa tehostettua, eli ympärivuorokautista, palveluasumista mielenterveyskuntoutujille.

Hyvän Mielen Koti Toivontupa tulee olemaan 19-paikkainen hoitokoti, jonka valmistumisen myötä nykyinen tehostetun palveluasumisen toiminta Oulaisissa siirtyy Ylivieskaan.

6.5.2021

Vantaalle nousee hiilinegatiivinen hirsipäiväkoti – ensimmäistä kertaa Suomessa päiväkotirakennus tuottaa elinkaarellaan enemmän hyötyä kuin haittaa ilmastolle

Kunnissa etsitään vauhdilla kestävämpiä rakentamisen ratkaisuja. Suomen tavoite on olla hiilineutraali vuonna 2035, ja rakennettu ympäristö aiheuttaa jopa kolmanneksen maamme kasvihuonekaasupäästöistä. Koivukylän päiväkodin kilpailutuksessa Vantaalla hiilijalanjälki nousi yhdeksi arvioinnin kriteereistä. Voiton vei Hoivarakentajien yhdessä Honkarakenteen kanssa laatima suunnitelma. ”Massiivipuinen, aistiystävällinen ja hiilinegatiivinen hirsipäiväkoti näyttää suuntaa tulevaisuuden rakentamiselle”, sanoo Hoivarakentajien toimitusjohtaja Tarmo Kemppainen.