Kohti hyvää huomista – Vastuullisen koulurakentamisen opas

Terveellistä koulurakentamista lasten eduksi

Koulu on lapselle kuin toinen koti. Millaisessa kodissa heidän tulisi päivänsä viettää? Me kaikki haluamme pitää lapsista huolta ja tarjota heille paikkoja kasvaa turvallisissa, lämpimissä ja puhtaissa puurakennuksissa.

Hirsikoulussa lapsi saa hengittää terveellistä sisäilmaa. Luonnollinen puu on aistiystävällinen rakennusmateriaali, jota on hyvä koskettaa ja jolle on hyvä istahtaa lukemaan ja leikkimään. Modernit hirsiseinät näyttävät kauniilta ja raikkailta, ja ne pysyvät ehjinä kovassakin arjen kulutuksessa. Kosteudenvaihteluita sietävät puurakenteet kestävät käyttöä vuosikymmeniksi eteenpäin. Ilmastolle lempeä, vähähiilinen hirsi toimii tehokkaana hiilinieluna koko ympäristön iloksi.

 

Työhyvinvointia ja oppimisen iloa hirsikoulussa

Hirrellä on ainutlaatuinen kyky lisätä työhyvinvointia: se virkistää tai rauhoittaa tarpeen mukaan. Hengittävä hirsi laskee niin koulun oppilaiden kuin kasvatuksen ammattilaisten stressitasoa. Hirsikoulussa on hyvä olla.

Kun puhutaan kouluympäristöistä ja niiden haasteista, on tärkeää muistaa, että koulujen tilat ja toimintatavat ovat ihmisten rakentamia. Pedagogisesti yhdessä suunnitellut tilat ohjaavat opetuskulttuuria yhteisölliseen, vuorovaikutteiseen ja välittävään suuntaan.

Saat oppaan sähköpostiisi jättämällä yhteystietosi alla olevalle lomakkeelle.

    Käytämme antamiasi henkilötietoja palvellaksemme sinua mahdollisimman hyvin ja pitääksemme yhteyttä sinuun. Lähettämällä lomakkeen, hyväksyt tietojesi käsittelyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.