Siirry suoraan sisältöön
Artikkelit

Uudet tilat kiinnostavat sosiaali- ja terveydenhuoltoalan osaajia

Autismisäätiö panostaa käyttäjien tarpeita vastaaviin hirsirakennuksiin. Tämä vaikuttaa työnantajamielikuvaan ja kiinnostaa potentiaalisia työntekijöitä.

2 min lukuaika
Uudet tilat kiinnostavat sosiaali- ja terveydenhuoltoalan osaajia

Hyvät työolosuhteet houkuttelevat sosiaali- ja terveydenhuoltoalan tekijöitä, Autismisäätiön HR-suunnittelija Linda Sjöholm kertoo. 

Koko sosiaali- ja terveydenhuoltoalaa vaivaava työntekijäpula on koettu myös Autismisäätiössä haasteena. 

– Satsaamme paljon rekrytointiin ja henkilöstön pysyvyyteen. Siksi olemme iloisia siitä, että niin moni edelleen hakeutuu meille, Linda Sjöholm sanoo. 

Hirsirakentaminen parantaa vetovoimaa

– Autismisäätiö panostaa hirsirakentamiseen ja siihen, että tilat todella vastaavat käyttäjien tarpeita. Se on herättänyt kiinnostusta nykyisissä ja potentiaalisissa työntekijöissä. 

Tällä hetkellä Autismisäätiöllä on yli 20 yksikköä seitsemällä eri paikkakunnalla. Lappeenrantaan valmistuva, Hoivarakentajien kanssa toteutettava Hiessillan asumispalveluyksikkö nostaa paikkakuntien määrän kahdeksaan. 

Tulossa on kaikkiaan kuusi hirrestä rakennettua yksikköä, joihin tulee koteja yli sadalle autismikirjon nuorella ja aikuiselle.

Uudet yksiköt tulevat työllistämään noin 150 alan ammattilaista.

 

20230626_uudettilatkiinnostavat_960x540

– Saamme puheluita ja yhteydenottoja potentiaalisilta työntekijöiltä, vaikka kodit ovat vielä rakenteilla. Se kertoo uusien tilojen kiinnostavuudesta ja hirsirakentamisen vaikutuksesta työnantajamielikuvaamme, Sjöholm kertoo. 

Työnantajan vetovoimaan vaikuttavat työntekijöiden silmissä toimitilojen lisäksi luonnollisesti myös muut asiat. 

– Toki palkka ja työsuhde-edut vaikuttavat ja pyrimmekin olemaan niissä kilpailukykyisiä. Samoin yrityskulttuuri – miten pidämme työntekijöistämme huolta ja kehitämme osaamista ja osallisuutta –  sekä vastuullisuusteot ovat potentiaaliselle työntekijälle tärkeitä valintakriteereitä.

Yhteistyö Hoivarakentajien kanssa osa vastuullisuutta

Autismisäätiön uudet yksiköt rakennetaan vastaamaan autismikirjon henkilöiden tarpeisiin. Autismikirjon henkilöt ovat yksilöitä, siksi myös tarpeet vaihtelevat. 

– Mutta turvallisuuden tarve on kaikille yhteinen ja esimerkiksi hälyäänien minimoiminen ja akustiikan optimointi on tärkeää.  

Työntekijät ja asiakkaat ovat aina tiiviisti mukana suunnittelussa, koska he tietävät kokemuksesta mitkä ovat toimivia ratkaisuja. Kun tilat ovat tarkoitukseensa sopivat, pystyy Autismisäätiö tarjoamaan hyvää palvelua ja parasta mahdollista elämänlaatua. 

– Olemme ylpeitä siitä, että saamme toteuttaa kauniita ja toimivia koteja autismikirjon ihmisille, Linda Sjöholm tiivistää. 

Varaa Tunnehirsi-esittely!

Varaa Jounin kalenterista aika puhelin- tai verkkoesittelyyn. Saat tietää lisää Tunnehirsi-ratkaisusta ja kokonaisvaltaisesta toimintatavastamme.

bg_puu_vaaka

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ota yhteyttä

Siitä yhteisen hyvän kasvattaminen alkaa!