Siirry suoraan sisältöön
Artikkelit

Oppimisen iloa ja puun voimaa Hoivarakentajien Heureka-päivässä

Heurekassa oli suuri joukko lapsia ja aikuisia nauttimassa yhdessäolosta, hyvästä ruuasta, hauskasta ohjelmasta ja Heurekan upeasta SuperPUU-näyttelystä.

2 min lukuaika
Heurekan SuperPUU

Tulevaisuus tehdään lapsille, mutta lapset tekevät tulevaisuuden 

Hoivarakentajien toiminnassa yksi tärkeimmistä arvoista on se, millaiseksi rakennamme tulevaisuuden arkea. Miltä näyttää tulevaisuuden kaupunki? Koulut, päiväkodit, palvelukodit, työpaikat. Miltä näyttää tulevaisuuden metsä? Entä ilma, jota lapsemme hengittävät? Maailma, joka heille jälkeemme jää? 

Lasten ilo on yksi tärkeimpiä inspiraation lähteitämme, kun rakennamme hirsisiä päiväkoteja ja kouluja. Perhearvot, rakkaus ja huolenpito lähimmistä taas kannustavat meitä suunnittelemaan aistiystävällisiä, esteettömiä ja toimivia palvelurakennuksia ja hoivakoteja, joissa läheisemme saavat elää arvokasta ja eheyttävää arkea. 

Tulevaisuus on lasten. Siksi halusimme kutsua joululahjatapahtumaamme ennen kaikkea lapsia. Työntekijöidemme ja yhteistyökumppaniemme perheitä kokoontui suuri joukko yhdessä leikkimään ja oppimaan lisää aiheesta, joka on meille suomalaisille tuttu ja rakas, mutta joka tarjoaa aina lisää opittavaa: ihmeellinen puu, tärkeä ja välttämätön. Heurekan SuperPuu-näyttely tarjosi päivälle mahtavat puitteet. 

20220409_133936-1-2-980x1008

Puurakentamisen rooli kasvaa maailman muuttuessa 

Heurekan Muuttuva maapallo -dokumentti tarjosi havainnollisen esityksen siitä, miten voimakasta ja peruuttamatonta muutos maapallolla on. Metsien suojelu, hiilidioksidin sitominen ja rakentamisen tavat nousevat esiin entistä vahvempina, välttämättöminä tapoina suojella maailmaamme ja sen elämänmuotoja, lastemme tulevaisuutta. Katastrofiteeman toimintapisteillä saimme kysyä itseltämme, mitä jos.  

Puun käyttö on monella tapaa ratkaisevaa. Sen lisääminen rakentamisessa auttaa luomaan kaupunkeihin hiilinieluja, jotka sitovat hiilidioksidia pitkään. Rakentamisen hiilijalanjälki pienenee merkittävästi, kun käytämme kotimaista, lähellä tuotettua hirttä. Huolehditaan yhdessä, että sitä käytetään kestävästi, niin että jokaisen kaadetun puun tilalle istutetaan uusi taimi. Metsien ja luonnon monimuotoisuuden suojelu antaa tilaa tärkeille, välttämättömille elämänmuodoille, jotka sitovat hiilidioksidia niin metsissä kuin syvällä valtamerten syvyyksissä. 

Heurekan Puutapahtuma

Yhdessä rakennamme vähähiilistä huomista 

Mahtavaan päivään mahtui paljon hyviä keskusteluja, tutustumisia, iloisia ilmeitä ja tietenkin lasten iloa ja oppimista. Muuttuva maapallo ja puun roolin ymmärtäminen suunniteltaessa kestävää tulevaisuutta ovat hyviä aiheita kaikenikäisille kokoontua yhdessä oppimaan. 

Meille tärkeitä arvoja yhteistyössä ovat luottamus ja sitoutuminen. Yhdessä saamme enemmän aikaan, kun rakennamme yhteistä kestävää tulevaisuutta aistiystävällisen ja vähähiilisen hirsirakentamisen kautta.  

Kun arvot ovat yhteiset, yhteistyö on toimivaa myös etäyhteyksillä. On hienoa, että saamme tavata toisiamme kasvotusten. Sydämellinen kiitos kaikille mukana olleille. Kuten toimitusjohtajamme Tarmo jo totesi, vieraat tekevät juhlan. Jatketaan yhdessä hyvän arjen rakentamista ihmisten ja luonnon parhaaksi. 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ota yhteyttä

Siitä yhteisen hyvän kasvattaminen alkaa!