Siirry suoraan sisältöön
Artikkelit

Oppikylä-akatemiassa perehdyttiin yksityiskoulujen rahoitukseen

Oppikylä-akatemiaan kokoontui kolmisenkymmentä yksityiskoulujen edustajaa kuulemaan ja keskustelemaan yksityiskoulujen talouden ja tilojen suunnittelusta.

1 min lukuaika
Oppikylä-akatemiassa perehdyttiin yksityiskoulujen rahoitukseen
Huhtikuussa järjestettyyn Oppikylä-akatemiaan kokoontui kolmisenkymmentä yksityiskoulujen edustajaa kuulemaan ja keskustelemaan yksityiskoulujen talouden ja tilojen suunnittelusta. Kiitos kaikille osallistujille! Puhujina tilaisuudessa olivat Oulun kristillisen peruskoulun rehtori Petri Ojala, oppimisympäristösuunnittelija Julianna Nevari sekä yksityiskoulujen talouteen perehtynyt talouslaskennan asiantuntija Iiro Christensen.
 
Akatemiassa kuulimme Petrin kertomuksen siitä, kuinka Oulun kristillinen peruskoulu päätyi rakennuttamaan uudet, aistiystävälliset hirsitilat Oppikylän vuokramallilla, ja miten suunnitelmissa otettiin huomioon myös tulevaisuuden laajenemistarpeet. Iiro Christensen valotti koulujen kannattavuuslaskennan kiemuroita ja neuvoi oppilasmäärän kasvattamista suunnittelevia kouluja huomioimaan talouden suunnittelussa myös hankkeen alkuvuodet, jolloin oppilasmäärän kasvattamisesta syntyvät tulot eivät vielä ole realisoituneet. Lopuksi Julianna Nevari kertoi viisi tärkeää askelta, joiden kautta koulu voi välttää sudenkuopat suunnittelussa ja saada pedagogisen suunnittelun kautta toimivat, innostavat ja kuitenkin kustannustehokkaat tilat. Kiitos puhujille!
 
Akatemiasta otettiin tallenne, joka valitettavasti loppupuolelta hiukan pätkii huonon internetyhteyden takia. Tallenne on katsottavissa tästä linkistä.

Ota yhteyttä

Siitä yhteisen hyvän kasvattaminen alkaa!