Siirry suoraan sisältöön
Artikkelit

Miten Hoivarakentajat toteuttaa hoiva- ja palvelurakennustoiveesi?

Hoiva- ja palvelurakennusten rakentaminen vaatii kokeneen yhteistyökumppanin. Kokemuksiaan avaa Attendon kiinteistökehitysjohtaja Tuomas Terho.

2 min lukuaika
Miten Hoivarakentajat toteuttaa hoiva- ja palvelurakennustoiveesi?

Onnistunut hoiva- ja palvelurakennusten rakennusprosessi vaatii kokeneen ja toimialan tuntevan yhteistyökumppanin. Rakennusliikkeeltä kaivataan etenkin toimivaa kommunikointia, täydellisen luottamuksen syntymistä sekä aikatauluissa pysymistä. Kokemuksiaan Hoivarakentajista avaa Attendon kiinteistökehitysjohtaja Tuomas Terho.

Terveellinen sisäilma takaa työviihtyvyyden

Hoivarakentajat on hoivayrittäjän perustama rakennusliike, jolla on kokemusta jo yli 80 hoivakodin rakentamisesta. Ensimmäinen hoivakotimme avasi ovensa vuonna 2005, seuraavan vuoden aikana toinenkin. Sittemmin painotus siirtyi hoivatyöstä hoivarakentamiseen, mutta kokemus tuo näkemykseemme oivallusta myös tänä päivänä. “Hoivarakentajista tulee ensimmäisenä mieleen toiminnan laadukkuus niin tekniikassa kuin aikatauluissa”, Tuomas Terho toteaa.

Rakennustemme vetovoimatekijöitä ovat muun muassa terveellisyys ja hyvinvointi. Hirren brändiarvo on omaa luokkaansa, ja aistiystäväliset tilat houkuttelevat niin asiakkaita kuin osaavaa henkilökuntaa. Työntekijät kokevat hirsirakennukset rauhoittaviksi ja viihtyisiksi. Tunnetta tukee myös tiede: Luonnonvarakeskuksen tutkimuksen perusteella työympäristön oikeanlainen materiaali voi kasvattaa työn tuottavuutta.

Tälläkin hetkellä kunnissa puretaan huonovointisia, sisäilmaongelmaisia rakennuksia. Hoivarakentajien tilojen terveellisyydestä ei tarvitse murehtia, sillä hirren luonnolliset ominaisuudet turvaavat laadukkaan hengitysilman koko rakennuksen elinkaaren ajaksi. “Nämä talot kestävät aikaa. Ne ovat hyvin operoitavissa kymmenienkin vuosien päästä ja vastaavat varmasti myös sen ajan standardeja”, Terho pohtii.

Terveellinen hirsirakennus

Vastuullisia hoivakoteja ja menestyksekästä hoivatoimintaa

Hoiva- ja palvelurakennusten suunnittelu yhdessä asiakkaan kanssa tekee niistä toimivia niin nykyhetkeä kuin huomista varten. Rahoituskin mukautuu liiketoimintamalliisi, ja voit valita tarpeesi mukaan joko vuokramallin tai kokonaisvastuu-urakan (KVR). Vastuullinen vaihtoehto saattaa olla myös taloudellisin, vähähiilinen rakennus voi saada tavallista edullisemman rahoituksen.

Mielestämme vastuullisuuden tulee olla suomalaisen hoivarakentamisen normi. Tämä tarkoittaa käyttäjää kuuntelevaa suunnittelua, kokemusta eri materiaalien yhdistelystä sekä eri toimijoiden tuntemusta. “Hoivarakentajien kanssa toimiminen on vaivatonta. Toivomamme muutokset hoituvat ilman karmean isoa hässäkkää”, Tuomas Terho kuvaa.

Parhaiten vastuun projektista kantaa toimija, joka vastaa niin suunnittelu- ja rakennustöistä kuin valmistuneen hoivakodin sujuvasta käyttöönotosta. Perehdytämme käyttäjät uuteen toimintaympäristöön, ja tarvittaessa huoltosopimus voidaan solmia rakennuksen koko elinkaaren ajaksi. “Jos talo on avattu keskeneräisenä, se kyllä näkyy”, Terho huomauttaa. “Hoivakodin arkea todella hankaloittaa, jos ensimmäisten vuosien aikana käytävillä ravaa työmiehiä. Se on kuin toisen kotiin menisi tekemään. Hoivarakentajien rakennukset ovat poikkeuksetta olleet hyvin valmiita, kun ne on otettu käyttöön.” 

Hoivarakentajat kumppanina

Hoivarakentajat on enemmän kuin rakennusliike

Hoivarakentajilta saat käyttöösi paitsi suomalaisyrityksen laadukasta rakennusosaamista myös monipuolista toimialatuntemusta. Pitkäaikaisen yhteistyön myötä voimme kehittää liiketoimintaasi vähähiilisillä ja aistiystävällisillä tiloilla. 

Hoivarakentajat on enemmän kuin rakennusliike: olemme kokonaisvaltainen yhteistyökumppani hoivayrittäjille ja -operaattoreille. Iloksemme saammekin paljon kiitosta esimerkiksi asiakkaan ymmärtävästä kuuntelemisesta, käyttäjälähtöisestä suunnittelusta, tarkasta paneutumisesta eri projekteihin sekä aikataulujen täsmällisyydestä. 

Ota yhteyttä niin jutellaan, millainen hoiva- tai palvelurakennus teille saisi olla!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ota yhteyttä

Siitä yhteisen hyvän kasvattaminen alkaa!