Siirry suoraan sisältöön
Artikkelit

Mitä Tunnehirsi-ratkaisu tarjoaa sote- ja varhaiskasvatusalan toimijoille?

Tunnehirsi on ihmisille ja ympäristölle hyvä, nopea ja kustannustehokas ratkaisu, kun hyvinvointialueelle tai kuntaan tarvitaan uusi hoivayksikkö tai päiväkoti.

3 min lukuaika
Tunnehirsi-ratkaisun edut

Hyvinvointialueiden sosiaali- ja terveyspäättäjillä sekä kuntien varhaiskasvatusjohtajilla on iso haaste: kuinka lisätä ihmisten hyvinvointia edistäviä hoiva- ja varhaiskasvatuspalveluita kestävällä ja kustannustehokkaalla tavalla. Tunnehirsi ratkaisee tämän haasteen ilman investointitarvetta. 

Laadukkaan varhaiskasvatuksen ja erilaisten hoiva- ja asumispalveluiden tarve kasvaa Suomessa. Kuntiin ja hyvinvointialueille tarvitaan uusia päiväkoteja ja hoivayksiköitä samalla kun budjetit ovat tiukoilla. 

Julkista rahaa ei usein kannatakaan investoida rakennuksiin: kun tarve on tiedossa, huolehdimme yhdessä sosiaalipalvelu- ja varhaiskasvatusyritysten kanssa lopusta. Kuntaan tai alueelle saadaan nopeasti uusi hirsipäiväkoti tai -hoivayksikkö palveluineen. Tämä on edullista kaikille osapuolille – ja lisäksi ympäristölle.

Terveelliset tilat lapsille sekä hoiva- ja asumispalveluita tarvitseville

 

20230823_mitatunnehirsiratkaisutarjoaa_1280x720_2

Tunnehirsi-ratkaisu takaa, että päiväkoti, palvelukoti tai hoivakoti on kodikas ja terveellinen ympäristö käyttäjilleen ja asukkailleen. Aistiystävällisissä hirsirakennuksissa on toimiva akustiikka, hyvä sisäilman laatu ja rauhallinen tunnelma. 

Käyttäjilleen suunnittelu Tunnehirsi-rakennus piha-alueineen on kokonaisuus, joka toimii. Se tarjoaa turvalliset puitteet niin leikille, oppimiselle kuin erityisryhmien asumiselle ja hoivallekin.  

20230823_mitatunnehirsiratkaisutarjoaa_1280x720_3

Kokonaisedullinen ratkaisu hyvinvointialueen asumis- ja hoivapalveluista vastaavalle

Hyvinvointialueille Tunnehirsi-ratkaisu tarjoaa inhimillisesti arvokkaan, kestävän ja taloudellisen tavan järjestää ikääntyvien ja muiden erityisryhmien asumis- ja hoivapalvelut. Käyttäjilleen suunniteltu ja aisteja hellivä Tunnehirsi-hoivarakennus vaikuttaa myönteisesti heikommassa asemassa olevien elämänlaatuun.

20230823_mitatunnehirsiratkaisutarjoaa_1280x720_4

Hyvinvointialue saa tarvitsemansa asumispalvelu- ja hoivayksiköt helposti ja nopeasti: huolehdimme yhdessä sosiaalipalvelualan yrityksen kanssa kokonaisuudesta, joka sisältää tarvittavat hoivapalvelut uudessa ympäristösertifioidussa hirsirakennuksessa. Näin hyvinvointialueen resurssit voidaan käyttää rakennuttamisen ja henkilöstöhallinnon sijaan esimerkiksi palveluiden laadun varmistamiseen.

Lue lisää kokonaispalvelusta hyvinvointialueille >

Vihreää vetovoimaa ja uusia veronmaksajia kunnalle

Kun asuinalueelle tarvitaan uusi päiväkoti, aisti- ja ympäristöystävällinen hirsipäiväkoti on vastuullinen valinta. Viihtyisä ja terveellinen päiväkoti vetää puoleensa niin lapsiperheitä kuin varhaiskasvatuksen ammattilaisiakin. Uusia työpaikkoja syntyy myös, kun kuntaan rakennetaan hirsipalvelukoti tai -hoivakoti. 

Tunnehirsi-päiväkoti tai -hoivarakennus ei vaadi kunnalta investointeja, joten se ei myöskään rasita kuntataloutta. Kun palveluista huolehtii varhaiskasvatus- tai sosiaalipalveluyritys, se vastaa myös henkilöstön saatavuudesta.

20230823_mitatunnehirsiratkaisutarjoaa_1280x720_5

Tonttien kaavoittaminen ja tarjoaminen hirsipäiväkotien ja -hoivayksiköiden rakentamiseen on monella tavalla järkevää. Kuntaan saadaan tarvittavia palveluita sekä lisää veronmaksajia: asukkaita ja työntekijöitä. Vähähiilinen – jopa hiilineutraali – hirsirakentaminen on ilmastoteko, joka vie kuntaa lähemmäs hiilineutraaliustavoitteitaan.

Lue lisää kokonaispalvelusta kunnille >

Kannattavaa kasvua varhaiskasvatus- ja sosiaalipalveluyrityksille

Hoiva- ja varhaiskasvatusyrityksillä on tärkeä tehtävä päiväkoti- ja sosiaalipalveluiden toteuttamisessa. Liiketoiminnan täytyy kuitenkin olla taloudellisesti vakaalla pohjalla, jotta palvelut pysyvät kilpailukykyisinä. 

20230823_mitatunnehirsiratkaisutarjoaa_1280x720_6

Uuden ja vetovoimaisen Tunnehirsi-rakennuksen voi hankkia vuokramallilla, jolloin kiinteistöön ei tarvitse investoida rahaa. Energiatehokkaan hirsirakennuksen käyttökustannukset ovat matalat. Kun suunnittelemme uuden yksikön yhdessä, varmistamme samalla sen taloudelle toimivan perustan. 

Tarjoamme tiekartan myös liiketoiminnan kasvattamiselle. Ympäristösertifioimme kaikki Tunnehirsi-rakennukset, mikä lisää osaltaan yksikön haluttavuutta sekä kunnissa että käyttäjien parissa. Ensimmäinen Tunnehirsi-rakennus voidaan konseptoida, jolloin seuraavien vastaavanlaisten yksiköiden toteuttaminen sujuu mutkattomasti ja hyväksi koetulla tavalla.

Lue lisää liiketoiminnan kasvattamisesta >

 

Lataa opas

opas-miksi-hoivarakennus-kannattaa-rakentaa-hirresta
Miksi hoiva- ja päiväkodit kannattaa rakentaa hirrestä -opas kertoo,  miten aisti- ja ympäristöystävällinen Tunnehirsi-rakennus tarjoaa hoivalle ja varhaiskasvatukselle erinomaiset puitteet taloudellisesti järkevällä tavalla.

hoiva-cta-bg

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ota yhteyttä

Siitä yhteisen hyvän kasvattaminen alkaa!