Siirry suoraan sisältöön
Artikkelit

Miksi Tunnehirsi-päiväkoti on lasten ja perheiden suosikki?

Ympäristöystävällisessä hirsipäiväkodissa lapset viihtyvät – myös henkilökunta on motivoitunutta ja työssään viihtyvää.

2 min lukuaika
Miksi Tunnehirsi-päiväkoti on lasten ja perheiden suosikki?

Hirsisessä päiväkodissa on hyvä sisäilma ja tilat ovat viihtyisät sekä stressittömät. Ympäristöystävällisessä hirsipäiväkodissa lapset viihtyvät – myös henkilökunta on motivoitunutta ja työssään viihtyvää.

Koska Tunnehirsi-päiväkodissa on hyvä sisäilma ja tunnelma

Hirsirakenteiset rakennukset ovat tunnettuja hyvästä sisäilmastaan. Yksi syy tähän on massiivipuun kyky imeä kosteutta ja vapauttaa sitä ilman kosteuspitoisuuden mukaan. Tämä auttaa ylläpitämään sopivaa ilmankosteutta.

Kun päiväkodissa on paljon lapsia päivällä, nousee samalla huoneilman kosteustaso. Silloin massiivipuu sitoo kosteutta itseensä ja tasapainottaa kosteustason nousupiikin. Ja kun ilmankosteus laskee vaikkapa pakkasen vuoksi, luovuttaa hirsi kosteutta sisäilmaan takaisin.

Tasapainoinen ilmankosteus tekee hirsirakennuksesta viihtyisän ympäristön kaikkina vuodenaikoina. Kesäisin rakennuksessa on mukavan viileää ja talvella se taas on suloisen lämmin.

Tunnehirsi-päiväkodit on rakennettu vain luonnollisista materiaaleista, kuten puusta ja kivestä, jotka eivät vapauta haitallisia kemikaaleja ilmaan. Tämä tekee sisäilmasta puhtaamman ja terveellisemmän.
 Lisäksi käsittelemättömillä mänty- ja kuusipinnoilla on antibakteerisia vaikutuksia.

Koska akustiikka luo viihtyisyyttä

Massiivipuinen rakenne auttaa vaimentamaan ääntä ja vähentämään kaikua ilman teknisiä akustointiratkaisuja. Voit havaita sen itse vieraillessasi Tunnehirsi-päiväkodissa – vertaa kokemaasi muihin, esimerkiksi betonielementtirakenteisiin päiväkoteihin!

Ohjaaja ja lapsia pöydän ääressä

On selvää, että päiväkodeissa on luonnostaan paljon ääntä, joten tilojen akustiikalla on suuri merkitys viihtyisyyden kannalta. Melu ja häly häiritsevät lasten oppimista ja kehitystä. Hirsipäiväkodin hyvän akustiikan ansiosta on lasten helpompi keskittyä yhteisiin touhuihin ja oppimiseen. Toisaalta hyvä akustiikka edistää lasten sosiaalista ja emotionaalista kehitystä.

Hyvä akustiikka auttaa myös luomaan rauhallisen ja turvallisen ympäristön päiväkodissa. Mutta hirsipäiväkodin akustiikka auttaa myös henkilökuntaa jaksamaan ja nauttimaan työstään. Hyvinvoiva henkilökunta on koko perheen etu.

Lataa opas

opas-paivakotiyrityksen-kasvuopas

Varhaiskasvatusyrityksen kasvuopas kertoo, miten Tunnehirsi-päiväkodit tukevat toiminnan kannattavaa kasvua. 

hoiva-cta-bg

Koska hirsirakenteinen päiväkoti on ympäristöystävällinen

Hirsi on uusiutuva, luonnollinen rakennusmateriaali – kestävä ja ekologinen valinta, joka vaalii yhteistä ympäristöämme myös tulevien sukupolvien nautittavaksi. Lisäksi hirsinen päiväkoti on pitkäikäinen. Kerralla hyvin suunniteltu ja tehty hirsirakennus vähentää rakentamisen tarvetta tulevaisuudessa.

Tunnehirsi-päiväkodissa on aina lämpötalouden kannalta hyvät ikkunat, ovet sekä ylä- ja alapohja. Ilmatiiveys, energiatehokas maalämpöjärjestelmä ja lämpöä talteenottavat ilmanvaihtokoneet parantavat tehokkuutta entisestään.Nämä ratkaisut vähentävät energiankulutusta ja säästävät kustannuksia.

Talvella hirsipäiväkotia voi lämmittää maltillisesti ja kesäkuumalla hirsinen rakennus pysyy pitkään miellyttävän viileänä.

Varaa Tunnehirsi-esittely!

Varaa Tarmon kalenterista aika puhelin- tai verkkoesittelyyn. Saat tietää lisää Tunnehirsi-ratkaisusta ja kokonaisvaltaisesta toimintatavastamme

hoiva-cta-bg

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ota yhteyttä

Siitä yhteisen hyvän kasvattaminen alkaa!