Siirry suoraan sisältöön
Artikkelit

Mikko Vainiorannan työnkuva piirtyi itselle merkityksellisistä asioista

“Saan rakentaa parasta arkea erityisen tuen tarpeessa oleville ihmisille. Myös asiakkaamme haluavat tarjota kohderyhmilleen parhaita mahdollisia asumisympäristöjä.”

2 min lukuaika
Mikko Vainiorannan työnkuva piirtyi itselle merkityksellisistä asioista
Hoivarakentajien asiakkuusjohtaja Mikko Vainioranta on onnellinen työssään erityisryhmien hyvinvoinnin puolesta, aistiystävällisen hirsirakentamisen aitiopaikalla. Niin töissä kuin elämässä yleensäkin tärkein löytyy aina läheltä: ihmisten kohtaamisista.

Hoivarakentajilla työnkuvansa saa koota itse

Mikko Vainiorannan polku Hoivarakentajien asiakkuusjohtajana alkoi selkeän tehtävän merkeissä, liiketoiminnan kehittämisessä. Pian työn sisältö alkoi kuitenkin elää laajemmin Vainiorannan vahvuuksien mukaan esimerkiksi markkinoinnin ja liiketoiminnan digitalisoinnin suuntaan.

Vainoranta kertoo, että Hoivarakentajilla työn arjen saa koostaa itselle merkityksellisistä ja tärkeistä asioista. “Minunkin tapauksessani elämän aikana takkiin tarttuneesta kokemuksesta on ammennettu mieluisa toimenkuva”, hän hymyilee. “Saan rakentaa parasta arkea erityisen tuen tarpeessa oleville ihmisille. Myös asiakkaamme arvostavat samaa, ja siksi varmistan, että he pääsevät parhaille paikoille tarjoamaan kohderyhmilleen parhaita mahdollisia asumisympäristöjä.”

Aistiystävällisen hirsirakennuksen tunnelma on lämmin.

Avoin työkulttuuri rakentuu vastuullisista teoista

Hoivarakentajien avoin keskustelukulttuuri syntyy jokapäiväisistä valinnoista. Yhteisöllinen työskentelytapa kumpuaa merkityksellisyyden kokemuksesta, sillä parhaita asuinympäristöjä rakennetaan erityisen tuen tarpeessa oleville ihmisille. “Yhteishenki on Hoivarakentajilla tosi lämmin ja kannustava”, Vainioranta toteaa. “Asiakkuuksien tai tonttien haasteisiin keinot haetaan luovasti ja yhdessä.”

Turvallisessa ja jokaista arvostavassa ilmapiirissä toimeen on helppo tarttua yhdessä tai itsenäisesti. “Kaikki informaatio on meidän jokaisen saatavilla ja helposti hyödynnettävässä muodossa”, Vainioranta kertoo. “Hyödynnämme tosi tehokkaasti digitaalisia alustoja, mutta edistämme viikoittain asioita myös kasvotusten, eri kokoonpanoilla.” Kun kaikkien työtä ohjaavat samankaltaiset arvot ja merkityksellisyys, on avoin viestintä helppoa ja luonnollista.

Yhteisellä kävelyllä mäntymetsässä.

Työhyvinvointi on koko elämän hyvinvointia

Jokainen kohtaaminen toisen kanssa jättää jäljen. Vainioranta on huomannut, että tämä tosiasia on sisäistetty Hoivarakentajilla poikkeuksellisen kokonaisvaltaisesti. “Täällä otetaan aidosti huomioon se, että jokaisen ammattilaisen takana on myös perhe tai muita läheisiä”, hän iloitsee. “Ei tällaista ole muissa työpaikoissa!”

Läheisten tärkeys näkyy myös asiakastyössä. Hoivarakentajat järjestää vuosittain tapahtumia työntekijöille ja asiakkaille sekä heidän läheisilleen. Vainioranta nauttii ainutkertaisista tilaisuuksista tuoda ihmisiä yhteen. “Saan työssäni huomioida asiakkaan liiketoiminnan lisäksi heidät ihmisinä ja osana omia perheitään. Pidetään hyvää huolta!”

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ota yhteyttä

Siitä yhteisen hyvän kasvattaminen alkaa!