Siirry suoraan sisältöön
Artikkelit

LEED-sertifiointi parantaa hoivayrityksen vetovoimaa

Suomen ensimmäinen LEED-sertifioitu lastensuojeluyksikkö nousi Tornioon syksyllä 2022.

2 min lukuaika
LEED-sertifiointi parantaa hoivayrityksen vetovoimaa

Suomen ensimmäinen LEED-sertifioitu lastensuojeluyksikkö nousi Tornioon syksyllä 2022.

LEED on maailman käytetyin, yli 130 maassa käytetty rakennusten ympäristöluokitusjärjestelmä.

– LEEDin vahvuus on yhtenäinen kriteeristö ja vertailtavuus koko maailmassa. Rakennusratkaisumme on suora vastaus LEEDin kriteereihin muun muassa energiatehokkuuden, vähähiilisyyden ja hyvän sisäilman osalta, Hoivarakentajien Mikko Vainioranta kertoo.

Humanan Tornion Rantalempeä -lastensuojeluyksikkö sai LEED Gold -sertifikaatin.

– Hoivarakentajien Tunnehirsi-konseptilla rakennettu kohde yltää Gold-tasolle varsin helposti, sertifioinnin hoitaneen Raksystemsin Saku Kaikkonen toteaa.

LEED-järjestelmä jakaa rakennuksen energiatehokkuudesta suurimmat yksittäiset pisteet. Koska maalämpö kuuluu aina Tunnehirsi-konseptiin, sai Rantalempeä energiatehokkuudesta täydet pisteet. Lisäksi hirsirakentaminen on vähäpäästöistä normaaliin rakentamiseen verrattuna.

Rakennuksen hyvään sisäilmaan ja aistiystävällisyyteen vaikuttaa myös laaja M1-luokiteltujen rakennusmateriaalien käyttö.

– Hajuttomuuden lisäksi käyttämämme materiaalit ovat vähäpäästöisiä eli ne alittavat raja-arvot orgaanisten haihtuvien yhdisteiden, formaldehydin ja ammoniakin päästöille, Mikko Vainioranta kertoo.

LEED-pisteitä ropisi myös arkkitehtuurista.

– Rakennuksen muoto hyödyntää päivänvaloa, joka tekee tiloista käyttäjän kannalta viihtyisämpiä, mutta myös vähentää valaistuksen ja lämmityksen tarvetta, Saku Kaikkonen huomauttaa.

Aistiystävälliseksi rakennettu ja LEED-sertifioitava Tunnehirsi-kohde on mielekäs niin rakentajalle kun tilaajallekin.

– Pystymme sertifioinnin avulla helpommin osoittamaan tilaajillemme, että meillä on ympäristönäkökulmat huomioitu kiitettävästi, Humanan lastensuojelupalveluiden toimialajohtaja Kimmo Huhtimo iloitsee.

Lataa opas!

opas-miksi-hoivarakennus-kannattaa-rakentaa-hirresta

Miksi hoiva- ja päiväkodit kannattaa rakentaa hirrestä -opas kertoo, miten aisti- ja ympäristöystävällinen Tunnehirsi-rakennus tarjoaa hoivalle ja palveluasumiselle erinomaiset puitteet taloudellisesti järkevällä tavalla.

hoiva-cta-bg

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ota yhteyttä

Siitä yhteisen hyvän kasvattaminen alkaa!