Siirry suoraan sisältöön
Artikkelit

Koko hanke osaavissa käsissä alusta loppuun

Koulukilpailutukseen on tärkeää valita sellaiset hanke- ja urakkamallit sekä kumppanit, että koulun suunnittelu ja toteutus sujuvat ilman yllätyksiä.

2 min lukuaika
Koulun rakentaminen

Selkeästi kuvatut tarpeet tuottavat parhaan lopputuloksen

Hoivarakentajat on kokenut kokonaisvastuurakentaja, joka vastaa kouluprojektissa kaikesta: aina suunnittelusta rakennuksen käyttöönottoon ja käytännön arjen toimivuuteen saakka. Kun kumppaniksi valitsee luotettavan, sertifioidun ja kokeneen rakennusliikkeen, voi olla varma, että koko hankkeen langat ovat yksissä osaavissa käsissä eikä tietokatkoksia tai aikatauluongelmia eri toimijoiden välillä tule. Kokonaisvastuu-urakassa on osapuolten kesken selkeät vastuualueet. Tilaaja määrittelee laatuvaatimukset ja koulurakentamisen tavoitteet. Tähän kuuluu olennaisesti kunnan pedagogisen suunnitelman laatiminen, jos sellaista ei vielä ole, sillä vastuullinen koulusuunnittelu pohjautuu aina pedagogiseen suunnitelmaan.  Tarpeet ja toiveet on syytä kuvata huolellisesti tarjouspyyntöaineistoihin varsinkin julkisissa kilpailutuksissa. Näin kunta tai muu koulun tilaaja saa kilpailutuksen tuloksena sellaisia ehdotuksia kuin haluaa ja kilpailutus myös tuottaa hinta-laatusuhteeltaan tilaajan kannalta parhaan vaihtoehdon. Tukea ja apua saa sekä pedagogisen suunnitelman laatimiseen että kilpailutuksen suunnitteluun.

Ammattilaisen käsissä laatua alusta loppuun

Urakoitsijan vastuulle jää suunnittelun ja rakentamisen laatu sekä valmiin tilan toiminnallisuus. Hoivarakentajien asiantuntijaverkostoon kuuluu pedagogisen suunnittelun huippuasiantuntijoita ja kokeneita kouluarkkitehteja. Yhteistyöverkostomme kautta meillä on kokemusta kymmenien päiväkoti-, koulu- ja hoivarakennusten osallistavasta suunnittelusta, jossa suunnittelemme rakennuksen käyttäjien kanssa arjen toimintaa parhaiten tukevat tilat. Asiakaspalautteen perusteella olemme suunnittelun aikaisessa käyttäjien kuuntelemisessa ja osallistamisessa Suomen eturivin tiennäyttäjä.  Rakentamisen laatu perustuu osaavaan, kokeneeseen tekniseen suunnitteluun ja parhaisiin mahdollisiin rakennusmateriaaleihin, sillä hirsikoulut rakennetaan Honkarakenteen painumattomasta, puhtaasta, suomalaisesta hirrestä. Palveluun kuuluu lisäksi uusien tilojen käyttöönottovalmennus ja pedagoginen tuki jopa vuosien ajan rakennuksen valmistumisesta niin haluttaessa.

Nopeaa ja varmaa rakentamista, helppoa yhteydenpitoa

Yhden osaavan kumppanin toteuttama kouluprojekti on helpompi, kustannustehokkaampi ja nopeampi kuin perinteiset urakat. Aikataulun pitävyys on siinä huomattavasti varmempi kuin urakassa, jonka osa-alueet on pilkottu useille toimijoille. Aikataulukahnauksilta vältytään, koska kaikki suunnittelusta toteutukseen on samoissa käsissä. Tilaaja pääsee helpommalla, kun ei tarvitse itse toimia hankkeen koordinaattorina ja pitää yhteyttä eri toimijoihin. Jos muutostarpeita tulee kesken suunnittelun ja rakentamisen, on yhden toimijan kanssa huomattavasti helpompaa istua suunnittelupöydän ääreen tarkentamaan tavoitteita. Hoivarakentajien kunnia-asiana on ylläpitää avointa ja hyvää vuorovaikutusta tilaajan kanssa jo ennen hankintamenettelyn alkua, koko suunnittelun ajan ja aina rakennuksen onnistuneeseen käyttöönottoon saakka.

Ota yhteyttä

Siitä yhteisen hyvän kasvattaminen alkaa!