Siirry suoraan sisältöön
Artikkelit

Hoivarakentajien kanssa vastuullinen liiketoiminta kasvaa vaivattomasti

“Hoivarakentajat ylitti odotukset rakentamisen joka vaiheessa. Ei tarvinnut pelätä, että urakoija yrittää tehdä halvalla tai jopa ohittaa jonkin työvaiheen.”

3 min lukuaika
Hoivarakentajien kanssa vastuullinen liiketoiminta kasvaa vaivattomasti
Asiakkaidemme mukaan luottamus yhteistyöhön syntyy inhimillisistä kohtaamisista, sovituissa aikatauluissa pysymisestä sekä teknisestä laadusta. Hoivarakentajat tarjoaa hoiva- ja palveluyrityksille pitkäaikaista kumppanuutta, jolloin vastuullisen liiketoiminnan kasvattaminen useampia kohteita rakennuttaessa käy mutkattomasti ja vaivatta.

Hoivarakentajat on luotettava rakennuskumppani pitkäjänteiseen yhteistyöhön

Hoiva- ja palvelualan toimijan on tärkeää löytää palvelurakennustensa toteuttajaksi luotettava rakennuskumppani, jonka harteille voi huoletta laskea vastuun rakentamisen laadusta ja aikatauluista. Liiketoiminnan kasvaessa tarve voi tulla useamman yksikön rakennuttamiselle sarjaluontoisesti. Esimerkiksi Pilke-päiväkodeille Hoivarakentajat on rakentanut jo yli 30 päiväkotia, ja uusin pitkä yhteistyö on alkanut lastensuojelupalveluja tarjoavan Humanan kanssa.

Humanan lastensuojelupalvelujen johtaja Kimmo Huhtimo muistelee yli kaksikymmentä yksikköä käsittävän rakennusprojektin ensiaskelia. “Mietimme, kenen kanssa lähtisimme etenemään kumppanuushenkisesti. Hoivarakentajilla oli todella hyvä henki, joten päätimme lähteä yhdessä suunnittelemaan mahdollisimman hyvää niin lapsille kuin työntekijöille.”

Jo ensimmäistä kohdetta rakentaessa Huhtimoon teki vaikutuksen erityisesti hyvä yhteydenpito. “Asiakkuusjohtaja piti meistä erittäin hyvää huolta kaikissa vaiheissa. Siinä mentiin selvästi yläpuolelle siitä, mitä rakennusprojektilta on tottunut odottamaan”, Huhtimo kertoo. “Pysyimme aina ajan tasalla siitä, missä vaiheessa ollaan – ja aina oltiin aikataulussa!”

Humanan lastensuojeluyksikön suunnittelukuva

Vastuullista liiketoimintaa ja vaivatonta rakentamista sujuvaksi todetulla konseptilla

Palvelurakennuksen tilaajan mieltä keventää usein varmuus siitä, että kaikki sujuu juuri niin kuin on alussa yhdessä sovittu. Attendon kiinteistökehitysjohtaja Tuomas Terho kuvaa Hoivarakentajien rakennusprojekteja juuri tällaisiksi: vaivattomiksi ja laadukkaiksi. “Hoivarakentajista tulee ensimmäisenä mieleen laatu. Tekninen laatu, asioiden hoitaminen ja aikataulussa pysyminen”, Terho listaa. “Olennaista on myös vaivattomuus. Sovitaan rakennus ja aikataulu, ja juna menee.”

Huolellisesti suunniteltuihin rakennuksiin voi tehdä muutoksia vielä rakentamisen aikana, ja uudet asukkaat pääsevät nauttimaan hirsirakennuksen rauhasta heti alusta lähtien. “Muutokset tehdään joustavasti ja ilman isoa hässäkkää”, Terho kertoo. “Lisäksi Hoivarakentajien kohteet on luovutettu poikkeuksellisen valmiina.”

Myös erityislasten ja -nuorten ryhmäkoti Aunelassa kokemukset Hoivarakentajien kanssa työskentelystä ovat samansuuntaisia. “Olen suorastaan ylityytyväinen”, myös itse rakennusalalla vaikuttava Aunelan yrittäjä Timo Routakangas luonnehtii. “Hoivarakentajat ylitti odotukset rakentamisen joka vaiheessa. Ei tarvinnut pelätä, että urakoija yrittää tehdä halvalla tai jopa ohittaa jonkin työvaiheen. Se on suorastaan ihmeellistä nykyaikana!”

Vastuullinen rakentaja

Hirsi lisää tutkitusti hyvinvointia

Palvelurakennus on aina ominaisuuksiltaan kohdennettu erityistä tukea tarvitsevien ihmisten arjen tarpeisiin, joten toiminnallisuuden lisäksi ensiarvoista on myös viihtyisyys. Aunelassa haluttiin vaalia paitsi aistiystävällisyyttä ja luonnollisuutta myös omannäköistä rakennusjälkeä. 1800-luvun pohjalaistalon ilmettä henkivä, harjakattoinen ryhmäkoti on kaunis sisältä ja ulkoa. “Kaikki toivomamme muutokset, kuten koristeelliset ikkunalistat, sopivat Hoivarakentajille täysin”, Routakangas kertoo. “Erityistoiveenamme olivat myös tiloja rauhoittavat äänieristykset, ja käytetyt materiaalit ovat luonnonmukaisia ja pehmeitä.”

Palvelurakennus on asukkaidensa koti ja hoiva-alan osaajien työpaikka, joten lempeän ympäristön luominen oli tärkeä arvovalinta Humanalla. “Tiloihin panostaminen on tapa osoittaa arvostusta lapsia ja työntekijöitä kohtaan”, Huhtimo pohtii. “Hoivarakentajien kanssa onnistuimme yhdistämään asiat niin, että rakennus palvelee laitostoiminnan tarpeita ilman, että on lainkaan aistittavissa, että on laitoksessa. Kyse on lasten ja nuorten kodista, jossa voi viihtyä ja elää onnellista elämää kodinomaisesti, vaikka ollaan laitosympäristössä.”

Puu lisää ympärilleen hyvinvointia, ja hirrellä on tutkitusti esimerkiksi stressitasoa madaltavia ominaisuuksia. “Aistiystävällisyys on inhimillisesti todella tärkeää”, Huhtimo muistuttaa. “Lapset tulevat yksikköihimme hyvin haastavista tilanteista. On tärkeää, että pystymme luomaan levollisen ympäristön, jossa on hyvä rauhoittua ja kuntoutua. Haluamme tukea kuntoutumista myös tilaratkaisuilla.” Hoivarakentajien kanssa hoiva- tai palveluyrittäjä pääseekin aina tarjoamaan asiakkailleen vastuullisesta, kotimaisesta hirrestä rakennetun asuinympäristön. Jaettu visio palvelurakennusten terveellisyydestä ja turvallisuudesta takaa saumattoman yhteistyön kohti aistiystävällisempää huomista.

 

Ota yhteyttä

Siitä yhteisen hyvän kasvattaminen alkaa!