Siirry suoraan sisältöön
Artikkelit

Hoivarakentajat mukana Suomen suurimman hirsipäiväkodin rakentamisessa

Pilke päiväkodit avasi elokuussa Tiedepäiväkoti Sirun Espooseen. Sen toteutti kolme kotimaista toimijaa, Pilke päiväkodit, Honkarakenne ja Hoivarakentajat.

2 min lukuaika
Tiedepäiväkoti Siru

Pilke päiväkodit Oy avasi elokuussa tiedepainotteisen päiväkodin Pilke tiedepäiväkoti Sirun Espoon Lintuvaaraan. Kerrosalaltaan yli 1500 m2 ja 170 lapsen päiväkoti on Suomen suurin hirsipäiväkoti. Tänä syksynä Pilke päiväkodeilla on yhteensä 11 hirsipäiväkotia eri puolilla Suomea. Hirsipäiväkotien takana on kolme kotimaista toimijaa, Pilke päiväkodit, Honkarakenne ja Mediset Hoivarakentajat.

Päiväkoti Sirussa on 170 paikkaa 0-5-vuotiaille lapsille. Tiedepainotteisen päiväkodin leikkitilat on rakennettu siten, että ne houkuttelevat ja kannustavat tutkimiseen ja kokeiluun. Päiväkodissa on muun muassa tutkimusleikkitila, jossa pienet professorit voivat tehdä tutkimuksiaan pipeteillä, luupeilla, koeputkilla ja suurennuslaseilla sekä erillinen aistihuone.

Hirsipaivakoti_akustiikka

Kaksikerroksinen hirsipäiväkoti on vastaus voimakkaasti kasvavaan kysyntään saada lapsille sisäilmaltaan puhtaita päiväkotitiloja. Ekologisessa hirsipäiväkodissa lapset saavat nauttia raikkaasta sisäilmasta, miellyttävästä akustiikasta sekä massiivipuun tuomasta levollisesta ja rauhallisesta tunnelmasta.

”On hienoa saada lisää hirsipäiväkoteja pääkaupunkiseudulle, sillä ne ovat herättäneet paljon kiinnostusta. Hirsirakenteisissa yksiköissämme muun muassa äänieristys sekä ilmanlaatu ovat erittäin hyvin havaittavissa”, kertoo Pilke päiväkodit Oy:n aluejohtaja Johanna Raski-Pitkänen.

Pilke päiväkotien tavoitteena on huomioida rakentamisessa kestävän kehityksen sekä terveellisen rakentamisen periaatteita. Päiväkodissa panostetaan erityisen paljon laadukkaaseen ilmanvaihtoon. Älyohjattu ilmanvaihtojärjestelmä mittaa ilmanlaatua reaaliajassa ja säätää sitä tilan käytön ja tarpeen mukaan.

Painumaton hirsirakenne

Nykyaikainen hirsirakennus on toteutettu Honkarakenteen painumattomasta hirrestä ja nollanurkkaratkaisulla. Honkarakenne on toimittanut päiväkodin hirsirungon säältä suojaan asennettuna ja hankkeen kokonaisvastuu-urakoitsija on laadukkaaseen hoivarakentamiseen erikoistunut Hoivarakentajat.

”Hirsi on luonnollinen, kosteusturvallinen ja antibakteerinen rakennusmateriaali. Sillä on tutkitusti myös stressiä vähentäviä vaikutuksia. Olemme iloisia, että saamme olla mukana tuottamassa laadukkaita, terveellisiä kasvuympäristöjä lapsille”, Honkarakenteen projektimyyntipäällikkö Markus Saarelainen iloitsee.

(Lähde: Honkarakenne)

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ota yhteyttä

Siitä yhteisen hyvän kasvattaminen alkaa!