Siirry suoraan sisältöön
Artikkelit

Hirsirakennus on hoivayrittäjälle mahdollisuus

Hirrestä syntyy kodikkaita, asuinympäristöjä. Terveelliset hirsitilat antavat hoivayrittäjille avaimet hoivakodin toiminnan kasvattamiseen. 

2 min lukuaika
Hirsirakennus on hoivayrittäjälle mahdollisuus

Hoivatyössä on ensisijaisen tärkeää, että käytössä olevat tilat palvelevat päivittäisiä tarpeita. Luonnollisesta hirrestä syntyy kodikkaita ja raikkaita asuinympäristöjä erityistä tukea kaipaaville. Terveelliset, käyttäjien tarpeiden mukaan suunnitellut tilat antavat hoivayrittäjille avaimet hoivakodin toiminnan kasvattamiseen ja uusien asiakkaiden palvelemiseen entistä monipuolisemmin. 

Terveellisille, hirsirakenteisille hoivakodeille riittää kysyntää

Suomessa kärsitään lukuisista homeen valtaamista rakennuksista. Siksi kunnat ohjaavat hoivaa tarvitsevat asukkaat mieluiten tiloihin, joissa vallitsee tutkitusti terveellinen ja puhdas sisäilma.

Hirsirakennus on houkutteleva vaihtoehto myös omaistensa asioista huolehtiville läheisille. Kukapa ei haluaisi löytää läheiselleen kodikasta asuinpaikkaa, jossa hän saa viettää päivänsä virkeänä ja terveenä rauhoittavan massiivipuun ympäröimänä? 

Palvelukodin keittiö

Haaveena hirsirakennus – rahoituksen suunnitteluun saa tukea 

Uutta hoivakotia suunniteltaessa tullaan ensimmäiseksi sen perimmäisen kysymyksen ääreen. Mistä löytyy projektiin tarvittava raha, aika ja osaaminen? Hoivayrittäjän taskusta kun ei ajankääntäjää löydy, eikä taloushallinnon ammattilainenkaan koputtele ovelle maksutta. Hoivarakentajille on tärkeää tarjota jokaiselle mahdollisuus turvallisiin ja terveellisiin tiloihin. Siksi autamme asiakkaitamme löytämään heidän tilanteeseensa parhaiten sopivan kiinteistön omistusmuodon ja rahoitusratkaisun. Tarvittaessa toimimme asiakkaan tukena myös pankkineuvotteluissa.

“Hoivarakentajilta tuli tukea suunnitteluun, rahoitukseen ja muuhun. Se oli meille todella iso apu. He tekivät suuren työn ja kävivät meidän kanssa tätä kokonaisuutta ja rahoituskuvioita läpi.” 

– Anu Harttunen-Rytkönen ja Mika Rytkönen, hoivayrittäjät. 

“Hoivarakentajilta tuli tukea suunnitteluun, rahoitukseen, laskemiseen ja muuhun”, kertovat ryhmäkoti Villa Sipriinan hoivayrittäjät Anu Harttunen-Rytkönen ja Mika Rytkönen. Asumis- ja työtoimintapalveluita kehitysvammaisille henkilöille tuottava ryhmäkoti muutti uusiin, Hoivarakentajien toteuttamiin tiloihin lokakuussa 2020. Hirsirakennuksen rahoitus mietitytti yrittäjiä pitkään. “Hoivarakentajista oli meille rahoituksen miettimisessä todella iso apu. He tekivät suuren työn ja kävivät meidän kanssa tätä kokonaisuutta ja rahoituskuvioita läpi”, yrittäjät kertovat. 

Villa Sipriina piha

Kannattavaa ja vastuullista liiketoimintaa viihtyisässä hirsihoivakodissa

Hirrestä rakentaminen on hoivayrittäjälle mahdollisuus pitkäaikaiseen ja kestävään liiketoimintaan. Villa Sipriinassa hirsirakentamisen nähtiin paitsi lisäävän työ- ja asuinympäristön viihtyisyyttä myös tuovan uusia mahdollisuuksia. “Onhan se kalliimpi kuin puurunkoinen talo, mutta tämä nostaa meidät siitä massasta esille, että rakennetaan hirrestä”, Mika Rytkönen toteaa.

Yhteiskuntamme kasvava hoivan tarve yhdistettynä yksilön terveyttä ja hyvinvointia korostavaan arvomaailmaan nostaa hirsirakentamisen jalustalle, jonka perusta tulee jatkossa vain vahvistumaan. Yhdessä luomme uudenlaisia, muuttuviin tarpeisiin mukautuvia hoivaympäristöjä, jotka tekevät sekä asukkaiden että henkilökunnan arjesta hyvinvoivaa ja elämänmakuista joka päivä. 

Tervetuloa hirsihoivakotiin

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ota yhteyttä

Siitä yhteisen hyvän kasvattaminen alkaa!