Siirry suoraan sisältöön
Artikkelit

Hirsinen hoivakoti on haluttu työpaikka

Hirsirakennukset ovat vetovoimaisia työpaikkoja. Raikas, puuntuoksuinen sisäilma, rauhoittava äänimaailma ja kaunis hirsipinta viehättävät suomalaisia.

2 min lukuaika
Hirsinen hoivakoti on haluttu työpaikka

Hirsirakennukset ovat vetovoimaisia työpaikkoja. Raikas, puuntuoksuinen sisäilma, rauhoittava äänimaailma ja kaunis hirsipinta, joka tuntuu lämpimältä koskettaa, viehättävät luonnollista ympäristöä arvostavia suomalaisia. Fyysisesti raskas työ vaatii arjen tarpeisiin suunnitellut, terveelliset tilat, jossa työntekijät jaksavat levittää ympärilleen positiivista tunnelmaa ja hyvää mieltä joka päivä.

Hirsirakennus on viihtyisä ja rauhoittava työympäristö

Kirkkonummella sijaitsevan ryhmäkoti Villa Sipriinan väki siirtyi uuteen, Honkarakenteen puhtaasta, kotimaisesta hirrestä rakennettuun hirsirakennukseen lokakuussa 2020. Moderni ja aistiystävällinen rakennus on jo lyhyessä ajassa kerännyt runsaasti kiitosta tiloihin ihastuneilta työntekijöiltä. 

Hoivayrittäjä Anu Harttunen-Rytkönen kertoo, että työntekijät ovat ihastuneet rakennuksen levolliseen tunnelmaan. “He kokevat nämä tilat jotenkin rauhoittavina.” Hän toteaa itsekin nauttivansa työskentelystä rauhallisissa ja valoisissa huoneissa. 

Hirsirakennus työpaikkana

Puhdas sisäilma on jaksamisen ja työhyvinvoinnin perusta 

Hirsirakennukset houkuttelevat ihan syystäkin. Vietämme työpaikan seinien sisällä keskimäärin kahdeksan tuntia päivässä rakennetun ympäristön ilmaa hengittäen. Silti ummehtuneet ja sisäilmaongelmista kärsivät rakennukset ovat Suomessa arkipäivää. Niissä vietettyjen työpäivien tulokset voimme lukea tilastoista, toistuvista flunssakierteistä, sairauspoissaoloista ja etenkin hoiva-alan ammattilaisten jatkuvasta uupumuksesta. 

“Meillä oli haave siitä hirsirakentamisesta, kun meitä on niin monta, jotka ovat homeesta kärsineet elämänsä aikana”, Harttunen-Rytkönen toteaa.  Puhtaassa, valoisassa hirsirakennuksessa on helppo voida hyvin. “Moni on miettinyt, että onko se nyt se hirsi vai mikä sen tekee. Se valo, ilma ja materiaali, siellä vaan tulee hyvä fiilis!” Hirsihoivakodin raikkaat tilat pitävät mielen iloisena ja virkeänä läpi kiireisimpienkin työpäivien. 

Palvelukoti-Villa-Sipriina-patio

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ota yhteyttä

Siitä yhteisen hyvän kasvattaminen alkaa!