Siirry suoraan sisältöön
Artikkelit

Uusi aistiystävällinen ja vähähiilinen sijaishuoltoyksikkö Liminkaan

Humanan ja Hoivarakentajien yhteistyössä syntyy Suomeen lähivuosina jopa 15 hirsirakenteista lastensuojeluyksikköä.

2 min lukuaika
Uusi aistiystävällinen ja vähähiilinen sijaishuoltoyksikkö Liminkaan

Lehdistötiedote 24.8.2022: Humana & Hoivarakentajat Oy

Humana rakentaa Liminkaan uuden sijaishuoltoyksikön osoitteeseen Kalasauna 1, Liminka. Kooltaan 700 m2 lastensuojeluyksikkö rakennetaan kotimaisesta hirrestä vähähiilisesti ja aistiystävällisesti. Uuden sijaishuoltoyksikön myötä Perhekotien toiminta laajentuu Limingan Tupokselle. Rakennushanke on aloitettu maatöillä, ja lastensuojelun asukkaat muuttavat tiloihin keväällä 2023.

Humanan ja aistiystävälliseen hoiva-alan rakentamiseen erikoistuneen Hoivarakentajien yhteistyössä syntyy Suomeen lähivuosina peräti 15 hirsirakenteista lastensuojeluyksikköä. Liminkaan kohoava uusi sijaishuoltoyksikkö on järjestyksessään toinen hankkeen kohteista. Uuden kiinteistökonseptin lähtökohtana on laitokseen sijoitettujen lasten ja heidän kanssaan työskentelevien ammattilaisten erityiset tarpeet, hyvinvointi ja turvallisuus. Hirsiseinät luovat kodintuntuiset tilat, joissa ilma on raikasta hengittää ja akustiikka lempeää.

”Nämä 15 yksikköä näyttävät tietä parempaan asumiseen. Tiloilla on iso vaikutus siihen, millaiseksi koemme olomme. On merkityksellistä, miten ja millaisessa ympäristössä kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret saavat asua”, toteaa Kimmo Huhtimo, pohjoismaisen sosiaali- ja hoiva-alan yrityksen Humanan lastensuojelupalveluiden johtaja.

Humana Oy
Humana on johtava pohjoismainen sosiaalialan toimija. Tarjoamme vastuullisesti yksilöllisiä sosiaali- ja hoivapalveluita lähellä ihmistä ja perheen arkea. Palveluiden laatu ja asiakastyytyväisyys ovat meille tärkeitä asioita. Me kaikki työskentelemme yhteisen vision eteen: ”Jokaisella on oikeus hyvään elämään”.

Aluejohtaja Kati Kananen
+358 44 2311 344
kati.kananen@humana.fi

Hoivarakentajat Oy
Hoivarakentajat Oy on hiilineutraaleihin ja aistiystävällisiin päiväkoteihin, kouluihin ja palveluasuntoihin erikoistunut rakennusliike. Toimintaamme ohjaavat vastuullisuus ja kestävä suunnittelu sekä ihmisten ja luonnon hyvinvointi. Suunnittelemme yhdessä asiakkaidemme kanssa rakennuksia, joissa on hyvä olla ja helppo hengittää. Olemme nähneet, että aistiystävällisessä hirsirakennuksessa viihdytään. Hoivarakentajat Oy on Suomen suurin julkinen hirsirakentaja. Rakennamme asiakkaillemme uusia tiloja ja uutta liiketoimintaa KVR-urakoina tai vuokrasopimuksella. Olemme rakentaneet yli 100 tervettä, aistiystävällistä rakennusta käyttäjiemme liiketoiminnan kasvun tueksi. Suuri osa kohteistamme on toteutettu kotimaisesta hirrestä. Hoivarakentajat Oy liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa.

Lisätietoja hankkeesta:
Projektipäällikkö Aleksi Salmi
040 5515 996
aleksi.salmi@hoivarakentajat.fi

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ota yhteyttä

Siitä yhteisen hyvän kasvattaminen alkaa!