Siirry suoraan sisältöön
Artikkelit

Hoivarakentajat rakentaa Humanalle Ylivieskaan hoitokodin mielenterveyskuntoutujille

Ylivieskaan rakennetaan Humanan uusi hirsirakenteinen Hyvän Mielen Koti Toivontupa, joka tarjoaa tehostettua palveluasumista mielenterveyskuntoutujille.

2 min lukuaika
Hoivarakentajat rakentaa Humanalle Ylivieskaan hoitokodin mielenterveyskuntoutujille

Ylivieskaan rakentuu Humanan uusi hirsirakenteinen Hyvän Mielen Koti Toivontupa, joka tarjoaa tehostettua, eli ympärivuorokautista, palveluasumista mielenterveyskuntoutujille.

Hyvän Mielen Koti Toivontupa tulee olemaan 19-paikkainen hoitokoti, jonka valmistumisen myötä nykyinen tehostetun palveluasumisen toiminta Oulaisissa siirtyy Ylivieskaan.

– Haluamme hyvinvaikuttaa asiakkaisiimme ja henkilöstöömme tarjoamalla heille parhaat mahdolliset tilat elää ja työskennellä. Hyvän Mielen Koti Toivontupa tarjoaa mielenterveyskuntoutujille ajanmukaisen, turvallisen ja viihtyisän kodin, jossa keskeistä on kuntouttava hoitotyö, Humana Asumispalveluiden johtaja Annareetta Vaara sanoo.

Uuden Toivontuvan myötä Humana vahvistaa mielenterveyskuntoutujille suunnattuja palveluitaan Pohjois-Pohjanmaan alueella.

– Humana on paikallisesti valtakunnallinen toimija, jonka toiminnan sydän on paikallisuus. Meiltä löytyy valtakunnallisesti ja paikallisesti laaja valikoima palveluita ja yksiköitä erilaisiin tarpeisiin. Toivontuvan valmistuttua tarjoamme kattavasti palveluita Ylivieskassa. Meillä on Ylivieskassa jo ennestään Sähäkkä-yksikkömme, joka tarjoaa nuorille aikuisille aktiivista kuntouttavaa asumispalvelua. Humana tarjoaa Ylivieskassa myös lastensuojelun sijaishuollon palveluita, Vaara kertoo.

 

Toivontupa Ylivieska

 

– Ylivieskalle on tärkeää, että palvelut kehittyvät ja laajenevat. Haluamme olla mahdollistamassa omalta osaltamme positiivista kehitystä, se on meidän asukkaidemme ja koko kaupungin etu, sanoo Ylivieskan kaupungin tekninen johtaja Leena Löytynoja.

Toivontuvan rakentamisesta vastaa Hoivarakentajat Oy, joka on Suomen suurin julkinen hirsirakentaja ja keskittynyt vastuulliseen rakentamiseen.

– Hirsirakennus on vähähiilinen ja sillä on pitkä käyttöikä. Suomen metsissä kasvanut hirsi on homeriskitön, allergisoimaton ja antibakteerinen rakennusmateriaali, joka hengittää ja tasaa sisäilman kosteusvaihteluita. Hirsi tuo rakennukseen miellyttävän akustiikan ja luonnollisen puun katseleminen rauhoittaa mieltä. Hirrestä rakennettu hoitokoti on myös aistiystävällinen, kertoo Hoivarakentajien asiakkuusjohtaja Mikko Vainioranta.

Toivontuvan rakennustyöt on aloitettu ja toiminnan on tarkoitus käynnistyä Ylivieskassa loppuvuodesta 2022.

Lisätiedot:

Humana Asumispalvelut, johtaja Annareetta Vaara, p. 050 342 6508, annareetta.vaara@humana.fi

Ylivieskan kaupunki, tekninen johtaja Leena Löytynoja, p. 044 429 4237, leena.loytynoja@ylivieska.fi

Hoivarakentajat Oy, asiakkuusjohtaja Mikko Vainioranta, p. 040 701 5325, mikko.vainioranta@hoivarakentajat.fi

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ota yhteyttä

Siitä yhteisen hyvän kasvattaminen alkaa!