Hyvin suunniteltu ja toteutettu hoivarakennus tarjoaa asukkailleen viihtyisän ja turvallisen kodin. Kustannustehokkaasti ja matalin käyttökustannuksin rakennettuna se varmistaa sosiaali- ja terveysalan palveluyritykselle toiminnan jatkuvuuden. Vaikuta 5 tavalla uuden hoivarakennuksen kannattavuuteen.
Miten uudet tilat vaikuttavat hoivayksikön talouteen? Hoiva-alan palveluyrityksillä on mielenkiintoinen tehtävä: menestyäkseen niiden täytyy tuottaa hyvinvointialueiden laatukriteerit täyttäviä hoivapalveluita kilpailukykyiseen hintaan, mutta kannattavasti, jotta toiminta voi jatkua häiriöttä.
Kannattavuuteen vaikuttaa monta muuttujaa, mutta yksi asia on varma: toimiva, houkutteleva ja käyttökustannuksiltaan matala hoivarakennus on myös kannattava. Asukaspaikat ja työpaikat tällaisessa yksikössä ovat haluttuja. Esimerkiksi työntekijöiden saatavuus vaikuttaa suoraan hoivayksikön kannattavuuteen.
Hoiva-alan ja -liiketoiminnan ymmärtäminen on avainasemassa, kun autamme hoivayrityksiä uusien yksiköiden suunnittelussa. Käytämme apuna sekä laskinta että kokemusta siitä, minkälaisessa ympäristössä hoivaa tarvitsevat ihmiset ja heidän hoitajansa haluavat viettää aikaansa. Jos sopivaa tonttia ei vielä ole, hankimme sellaisen.
Olemme keskittyneet hirsirakentamiseen, koska nykyaikainen hirsirakennus on aistiystävällinen, vähähiilinen ja energiatehokas. Yksiaineisena rakennusmateriaalina hirsi on rakenteeltaan turvallinen, terveellinen – ja aina kotimaista puuta ja työtä.
Hirrestä rakennetut hoivarakennukset ovat
Hirrestä rakentaminen on kustannustehokasta, koska tiedämme mitä ja miten teemme. Hoivarakentajat on toteuttanut yli 100 hoivarakennusta.
Uuden hoivarakennuksen suunnittelussa ei tarvitse pihistellä, kun yksikön kannattavuus otetaan alusta asti huomioon oikealla tavalla. Kokeneena hoivarakentajana hallitsemme kokonaisuuden ja tiedämme missä ei kannata säästää. Panostamme asioihin, jotka tukevat asukkaiden ja työntekijöiden hyvinvointia sekä hoivayksikön menestymistä lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä.
Selvitämme yhdessä palveluyrityksen kanssa uuden yksikön tulevan asukaspohjan ja henkilöstön tilatarpeet. Seuraavaksi laskemme yhdessä yksikön talouden kestävälle pohjalle. Valitsemme energiatehokkaat ja ympäristölle ystävälliset lämmitys-, viilennys- ja ilmanvaihtoratkaisut: useimmiten maalämmön. Huolehdimme myös hankkeen rahoituksesta.
Suunnittelemme, miten viihtyisä hirsirunkoinen hoivarakennus kannattaa rakentaa valitulle tontille. Lisäksi varmistamme, että piha-alueet parhaiten tukevat hoivayksikön asukkaiden ja henkilöstön jokapäiväistä toimintaa.
Hirsinen hoivarakennus on kutsuva ja kodikas, mutta myös nopea rakentaa. Tontista ja aikataulusta riippuen rakennus voidaan toteuttaa joko hirsirunkoisista tilaelementeistä tai paikalla rakentaen. Lyhyt rakennusaika vaikuttaa myös yksikön kannattavuuteen, sillä toiminta voidaan aloittaa nopeasti.
Suunnittelemme rakennusaikataulun aina asiakkaan tarvetta ja kasvua ajatellen toimivaksi. Parhaimmillaan hoivarakennus valmistuu reilusti alle vuodessa, jos tontti on valmiina.
Koska olemme keskittyneet hirsirakentamiseen, tiedämme mitä ja missä järjestyksessä teemme. Asiakkaan edustajat voivat osallistua tilasuunnitteluun ja sisustukseen liittyviin valintoihin. Pidämme asiakkaamme myös viikoittain ajan tasalla hankkeen etenemisestä.
Lue miten toteutamme lastensuojeluyksiköitä Humanan kanssa!
Jokainen hoivayksikkö on omanlaisensa, koska tontit, asukasryhmät ja paikalliset tarpeet vaihtelevat. Silti rakennusten suunnittelussa voidaan hyödyntää parhaiksi koettuja ratkaisuja. Uuden yksikön yhdessä suunniteltu kokonaisuus luo hyvän pohjan vastaavien hoivayksiköiden konseptoinnille, kun kasvu on ajankohtaista.