Artikkelit

Hoivarakentajat myy useita erityisryhmien palvelukoteja Lumme Palvelukiinteistöille

Kirjoittanut Hoivarakentajat | Sep 11, 2024 5:20:00 AM

Hoivarakentajat Oy ja Lumme Palvelukiinteistöt Oy ovat sopineet useita erityisryhmien palvelukoteja koskevasta kaupasta. Transaktio sisältää 8 energiatehokasta hirsipalvelukotia eri puolilla Suomea ja sen arvo on noin 30 miljoonaa euroa.

Lumme Palvelukiinteistöjen omistukseen siirtyvistä hirsipalvelukodeista osa on jo valmistunut, osa on rakenteilla ja osa rakennetaan vuoden 2025 aikana. Nykyaikaiset ympäristösertifioidut hirsipalvelukodit on suunniteltu lastensuojelun, mielenterveyskuntoutujien sekä autismikirjon aikuisten asumispalveluita varten. Eri kaupungeissa sijaitsevissa kohteissa toimii useita sosiaali- ja terveyspalvelualan yrityksiä. 

Energiatehokkaat hirsipalvelurakennukset ovat haluttuja

Vaikka rakentamisen markkina on jämähtänyt paikoilleen, energiatehokkaiden ja tiukat vastuullisuuskriteerit täyttävien erityisryhmien palvelukotien kysyntä kiinteistösijoitusmarkkinoilla on vahva. Nyt tehty kauppa osoittaa, että Hoivarakentajien rakentamat energiatehokkaat, vähähiiliset ja muuntojoustavat hirsirakennukset ovat erityisen haluttuja myös sijoituskohteina. Näin Suomeen saadaan lisää sekä erityisryhmien asukkaiden että työntekijöiden suosimia hirsipalvelukoteja.

Hoivarakentajien talousjohtaja Niilo Rantala

Sosiaali- ja terveysalan johtavat toimijat arvostavat vastuullista vuokranantajaa


Suomessa tarvitaan runsaasti uusia hoiva- ja palvelukoteja, jotka täyttävät hyvinvointialan eri toimijoiden energiatehokkuus- ja vastuullisuustavoitteet. Näitä toimijoita ovat kiinteistösijoittajien lisäksi alan palveluntuottajat, hyvinvointialueet ja kunnat. Suomen johtavat hoivapalveluiden tuottajat arvostavat Lumme Palvelukiinteistöjen kaltaisia vastuullisia vuokranantajia, jotka tukevat vuokralaisten vastuullisuustavoitteiden saavuttamista. Palveluiden tarjoaminen uusissa, aisteja hellivissä hirsirakennuksissa vahvistaa myös osaltaan hoivapalveluyritysten kilpailukykyä.

Hoivarakentajien toimitusjohtaja Tarmo Kemppainen 

Lisätiedot ja kuvat:

Tarmo Kemppainen
Hoivarakentajat Oy:n toimitusjohtaja
044 556 9935
tarmo.kemppainen@hoivarakentajat.fi

Niilo Rantala
Hoivarakentajat Oy:n talousjohtaja
040 752 2730
niilo.rantala@hoivarakentajat.fi

Linkki kuvakansioon

Lumme Palvelukiinteistöt on suomalainen kiinteistösijoitusyhtiö, joka keskittyy hoivakiinteistöihin. Yhtiö rakennuttaa ja omistaa hoivakoteja sekä muita palveluasumiseen keskittyviä kiinteistöjä, joilla vastataan väestön ikääntymisestä johtuviin tarpeisiin. Lumme Palvelukiinteistöjen tavoitteena on kasvattaa kiinteistöportfolionsa arvo yli 100 miljoonaan euroon lähivuosien aikana. Lisää tietoa: www.lummepalvelukiinteistot.fi