Artikkelit

Hirsihurahtanut numeroniilo

Kirjoittanut Hoivarakentajat | May 24, 2024 6:45:00 AM

Hoivarakentajien talousjohtaja elää ja hengittää hirsirakentamista ja asiakkaiden etua. Vain yhtä asiaa Niilo Rantala harmittelee lähimenneisyydessään.   

– Harmi, että hirsihurahdukseni tapahtui vain pari kuukautta sen jälkeen kun aloitimme nykyisen kotimme rakentamisen täällä Pöytyällä. Ehkä se hirsitalo pitää vielä joskus tehdä. Hirsi on niin perinteikäs ja lämmin materiaali ja lapsuudenkotinikin oli hirsisessä talossa, Niilo Rantala miettii.  

“Mitä jos tulisin Hoivarakentajiin?” 

Rantala palkattiin suoraan kauppakorkean penkiltä tilintarkastustoimistoon, jossa hän päätyi kiinteistöpuolelle.   

– Ala kiinnosti kovasti ja koska silloinen työnantaja oli suuri talo, oli mahdollista hakeutua moniin kiinteistöihin liittyviin toimeksiantoihin. Siellä meni jokunen vuosi, kunnes vaihdoin tilitoimistoon.  

Tämä urapäätös osoittautui Rantalan hirsitulevaisuuden kannalta ratkaisevaksi, sillä tilitoimistossa hän tutustui Juha Marttalaan, Hoivarakentajien perustajaan.  

– Vastuullani oli tuolloin Juhan kiinteistösijoittamiseen liittyvät asiat. Jossain vaiheessa sitten hoksasin ehdottaa, että mitä Juha jos tulisin sinun palkkalistoillesi, Niilo Rantala muistaa.  

Arvot luovat pohjan tekemiselle 

Niiloa ovat aina kiinnostaneet suurten kiinteistöinvestointien numeroihin liittyvät lainalaisuudet, mutta nopeita lottovoittoja hän ei tunnusta hakevansa.  

– Minulle on tärkeää luoda arvoa meille, mutta ennen kaikkea asiakkaillemme. Varsinkaan omaa katetta ei voi repiä asiakkaan selkänahasta, vaikka siihen joskus olisikin tilaisuus. On toimittava rehellisesti, läpinäkyvästi ja pitkäjänteisesti, Rantala summaa.  

Kun tekee asiakkaalle parasta, toteutuvat myös Hoivarakentajien tavoitteet.  

– Kun toiminta tuntuu oikealta ja suoraselkäiseltä, työssä viihtyy. Aika äkkiä tähän kyllästyisi jos vain  maksimoitaisiin omaa etua.  

Rantalan mukaan Hoivarakentajien arvot eivät ole pelkkää sanahelinää, sillä kaikki työtekijät toimivat arjessa yhdessä määriteltyjen arvojen mukaisesti.  

– Arvot ovat asiakkaan valintakriteereissä usein korkealla ja joskus meidät on valittukin niiden perusteella. 

Tähtäimessä toinen, kolmas ja kymmenes 

Viimeiset pari vuotta on rakennusala ollut käsijarru päällä.  

– Kun ajatellaan sotealan haasteita, olisi hienoa jos pääsisimme rakentamaan kaikkia vireillä olevia hankkeita. Rahaliikenteen, rahoituksen ja riskien hallinnastahan se on tietysti kiinni. Mutta mikään ei voita sitä tunnetta kun pääsemme rakentamaan jollekin toimijalle toista, kolmatta tai kymmenettä yksikköä. 

Niilo Rantala luottaa siihen, että jokaiselle kasvuhakuiselle hoiva-alan yritykselle löytyy oma ruutunsa.  

– Kaikkia tarvitaan ja se ikioma tontti löytyy erikoistumalla. Ja sopivien sijaintien löytämisessä me muuten voimme auttaa, Niilo vinkkaa.