Oulun Oppikylän kuukausiviesti

Kohti kesää ja koulun valmistumista

Kuu kiurusta kesään, puoli kuuta peipposesta. Lukuvuosi on takana ja pian on koulun ja päiväkodin rakennusurakkakin. Syksyllä aloitetaan uusissa, upeissa, aistiystävällisissä hirsitiloissa.

Oppikylä-akatemiassa perehdyttiin yksityiskoulujen rahoitukseen

Oppikylä-akatemiassa 29.4. keskusteltiin yksityis- koulujen laajentumistavoitteista. Rehtori Petri Ojala kertoi koulunsa päätymisestä vuokramalliin, talous- asiantuntija Iiro Christensen valotti kannattavuus- laskentaa ja tilasuunnittelija Julianna Nevari opasti viisi askelta koulun toimivaan suunnitteluun.

Oppikylä-akatemiassa perehdyttiin yksityiskoulujen rahoitukseen

Oppikylä-akatemiassa 29.4. keskusteltiin yksityis- koulujen laajentumistavoitteista. Rehtori Petri Ojala kertoi koulunsa päätymisestä vuokramalliin, talous- asiantuntija Iiro Christensen valotti  kannattavuus- laskentaa ja tilasuunnittelija Julianna Nevari opasti viisi askelta koulun toimivaan suunnitteluun.

Vantaalle hiilinegatiivinen päiväkoti

Suomen ensimmäinen hiilinegatiivinen päiväkoti nousee Vantaan Koivukylään vuonna 2022. Suuri hirsirakennus sitoo seiniinsä niin paljon hiilidioksidia, että sen hiilikädenjälki nousee hiilijalanjälkeä suuremmaksi. Päiväkoti on Hoivarakentajien, Honkarakenteen ja Vantaan kaupungin kunnianhimoinen avaus kohti ilmastoystävällistä rakentamista.