Terveellisesti hirrestä – Vastuullisen hoivarakentamisen opas

Terveellisen sisäilman pitää olla jokaisen oikeus

Hoivakoti on koti kaikille, jotka tarvitsevat arkeensa erityistä ohjausta ja tukea. Aistiystävällinen, hirsinen hoivakoti on akustiikaltaan lempeä, ja sen lämmin tunnelma rauhoittaa ajatuksenkulun tähän hetkeen. Hirsirakennuksessa luonto on jatkuvasti läsnä modernisti ja raikkaasti.

Hoivakodissa rakkaamme viettävät elämänsä viimeiset vuodet. Meidän tehtävämme on luoda näille vuosille arvokas, terveyttä tukeva ja kiireetön ympäristö.

Niin hoivakodin asukkaiden kuin työntekijöiden hyvinvointi on sidoksissa myös hoivakodin tiloihin. Siksi ole yhdentekevää, millaisiksi ne rakennetaan.

Uutta hoivakotia suunnitellessa ja kilpailuttaessa hoivarakennuksen käyttäjien hyvinvointiin voi vaikuttaa valitsemalla aistiystävällisiä ja ekologisia rakennusmateriaaleja, kuten suomalaista, puhdasta puuta. Sisäilmaltaan terveellinen ja ilmankosteudeltaan tasainen ympäristö tukee työhyvinvointia päivän askareissa ja rauhoittaa yöt palauttavalle levolle.

 

Vastuullinen rakentaminen on ymmärrystä ja turvaa

Me haluamme nostaa vastuullisen rakentamisen uudeksi suomalaisen hoivarakentamisen normiksi. Vastuullinen toiminta tarkoittaa monipuolista, käyttäjälähtöistä suunnitteluosaamista ja ymmärrystä eri rakennusmateriaalien keskinäisestä käyttäytymisestä, mutta myös selviä rajapintoja eri toimijoiden välillä.

Parhaiten kokonaisvastuun pystyy kantamaan toimija, joka pääsee mukaan heti suunnittelun alkuvaiheessa, hoitaa koko rakentamisen ja vastaa myös rakennuksen käyttäjien ja huoltajien perehdyttämisestä, rakennuksen käyttökoulutuksesta ja jopa koko elinkaaren aikaisesta huoltosopimuksesta.

Alusta loppuun saakka Suomessa valmistettu hirsirakennus on toteutettu kokonaan suomalaisten, vastuullisten säädösten ja turvallisuusmääräysten mukaan. Terve, painumaton hirsi kestää oikein hoidettuna vuosisatoja.

Saat oppaan sähköpostiisi jättämällä yhteystietosi alla olevalle lomakkeelle.