Ilmajoen Oppikylän rakentaminen

7.5.2021
Ilmajoelle Oppikylä-hirsikoulu

Hoivarakentajat rakentaa Ilmajoelle Oppikylä-konseptin mukaisen hirsikoulun, joka valmistuu syksyllä 2022. Uuteen Tuomikylän-Ahonkylän kouluun tulee tilat 135 oppilaalle esikoulusta kuudenteen luokkaan. Muunneltavuus tulevaisuuden tarpeisiin on viety pitkälle koulun suunnittelussa. Koulussa on kiinteä, hirsinen sydänalue, joka yhdistyy tarpeen mukaan lisättäviin ja vähennettäviin moduuleihin. Sydänalue on viihtyisä, luonnonläheinen yhdessäolon keskus, jonka ympärille koulun toiminnot rakentuvat.

Koulun on suunnitellut arkkitehti Katriina Myllyniemi Arkkitehtipalvelusta. Koulutilojen pedagogisessa suunnittelussa ovat olleet mukana oppimisympäristöasiantuntijat Marko Kuuskorpi ja Julianna Nevari. Piha-alueet on suunnitellut palkittu pihasuunnittelija Susanna Rantanen. Koulun tilojen ja pihan suunnittelussa toteutuu pedagoginen kasvun polku. Koulurakennus on suunniteltu olemaan enemmän kuin pelkkä koulu, sillä monipuolinen iltakäyttö on otettu huomioon jo suunnittelun alkuvaiheessa. 

Koulurakentaminen on panostamista lapsiin, nuoriin ja tulevaisuuteen. Massiivipuusta rakentaminen on ilmastosta välittämistä. Aistiystävällinen ja ekologinen hirsikoulu on Ilmajoen kunnalta vastuullinen kannanotto tulevaisuuteen katsovan rakentamisen puolesta.

Lisää tietoa Oppikylä-konseptin kehittäneestä Hoivarakentajista löydät verkkosivuilta www.hoivarakentajat.fi