Oppikylä on hirsikoulu

Koulu, jossa on hyvä olla ja hengittää

Lapset viettävät koulun tiloissa kasvun ja kehityksen tärkeimmät vuodet. Opettajat hengittävät koulun ilmaa, kuuntelevat sen äänimaailmaa ja aistivat sen ilmapiiriä vuosikymmenien ajan. Siksi me rakennamme kaikki Oppikylät puhtaasta, hengittävästä, kotimaisesta hirrestä.

Oppikylä on terveellinen

Lämpöinen puu, jota koskettaa. Raikas sisäilma, jota hengittää. Puun tuoksu ja kauneus, puupinnoista pehmeästi palaavat äänet. Hirsikoulussa aistit lepäävät ja ihmisen stressitaso laskee.

Oppikylä on pitkäikäinen

Hirsiseinät kestävät arjen kulutusta ulkona ja sisällä. Moderni, muunneltava hirsirakennus taipuu tulevaisuuden tarpeisiin ilman suuria remontteja. Painumaton hirsi oikein hoidettuna kestää vuosisatoja.

Oppikylä on ekoteko

Ilmasto vaatii puurakentamista. Hirsirunkoinen rakennus on mahtava hiilipankki. Käyttämämme Honkarakenteen hirret tulevat läheltä, ja jokaisen kaadetun tilalle istutetaan uusi puuntaimi.

Näin hirsikoulu nousee. Video on kuvattu Oulun Oppikylän työmaalla kesällä ja syksyllä 2020.

Haastatteluvideolla Oulun kristillisen koulun rehtori Mikko Saukkonen ja apulaisrehtori Petri Ojala kertovat, miten koulun arki on lähtenyt iloisesti käyntiin käyttäjälähtöisesti suunnitelluissa tiloissa.

Helppo kouluhankinta

Oppikylä on avaimet käteen -koulu. Toteutamme hankkeen kokonaisvastuu-urakkana alusta loppuun. Yhden osaavan rakennusliikkeen toteuttama projekti on helpompi, nopeampi ja kustannustehokkaampi kuin jaetut urakat.

Kunnia-asiamme on avoin ja hyvä vuorovaikutus kanssanne jo ennen hankintamenettelyn alkua, koko suunnittelun ajan ja aina koulun onnistuneeseen käyttöönottoon saakka.  Asiakaspalautteiden perusteella yhteistyö kanssamme poikkeaa muista rakennusliikkeistä. 

Rahoitusratkaisut

Rahoitusmallien myötä yhdistyksen tai kunnan ei tarvitse sijoittaa seiniin, vaan se voi satsata voimavaransa tuottaakseen pienille asiakkaille laadukkaita palveluita. Oppikylän vuokramallilla hirsikoulu nousee joustavasti ja helposti. Kun vastuu kiinteistöstä on vuokranantajalla, koulun rakennuttaja voi nukkua yönsä rauhassa tietäen, ettei kiinteistön kanssa ilmene ikäviä yllätyksiä.

Rahoitusratkaisut

Rahoitusmallien myötä kunnan ei tarvitse sijoittaa seiniin, vaan se voi satsata voimavaransa tuottaakseen pienille kuntalaisille laadukkaita palveluita. Oppikylän vuokramallilla hirsikoulu nousee kuntaan joustavasti ja helposti. Kun vastuu kiinteistöstä on vuokranantajalla, koulun rakennuttaja voi nukkua yönsä rauhassa tietäen, ettei kiinteistön kanssa ilmene ikäviä yllätyksiä.

Oppikylä ylitti tilaajan toiveet

Kilpailutuksella haluttiin kokeilla, kuinka lähelle tavoitteitamme turvallisista materiaaleista, tilankäytön äärimmäisestä tehokkuudesta ja monipuolisesta muunneltavuudesta olisi järkevällä kustannustasolla mahdollista päästä. Täytyy myöntää, että hämmästyimme niistä innovaatioista ja tilatehokkuudesta sekä hinta-laatusuhteesta, mitä Hoivarakentajien ehdotus ja tarjous edusti.

Tapio Pokka, Oulun kristillisen peruskoulu- ja päiväkotitoiminnan järjestämisestä vastaavan yhdistyksen puheenjohtaja 

{

”Materiaalina hirrellä on rauhoittava ja stressitasoa laskeva vaikutus.”

Antti Natunen, rehtori, Kuopion kristillinen koulu

Kysy lisää Oppikylä-hirsikouluista

Jouni Salmi, Asiakkuusjohtaja
Hoiva- ja palvelukodit, päiväkodit ja koulut

jouni.salmi@hoivarakentajat.fi
040 523 5111

Ota yhteyttä

Kiinnostaako hirsikoulu? Ota yhteyttä, soitamme sinulle. Sovitaan tapaaminen vaikka johonkin rakentamaamme hirsipäiväkotiin tai -kouluun ja jutellaan suunnitelmistanne.

Ota yhteyttä

Kiinnostaako hirsikoulu? Ota yhteyttä, soitamme sinulle. Sovitaan tapaaminen vaikka johonkin rakentamaamme hirsipäiväkotiin tai -kouluun ja jutellaan suunnitelmistanne.